Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 05. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Feltörték egy pécsi iskola elektronikus naplóját, több ezer jegyet írtak be

Feltörték egy pécsi iskola elektronikus naplóját, több ezer jegyet írtak be

Rendőrségi nyomozás indult egy pécsi belvárosi iskola elektronikus naplójának feltörése miatt - erősítette meg a Pécsi Újság keddi értesülését a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-nek.

A nyomozás információs rendszer vagy adat megsértése miatt folyik - közölték. A hatóság az ügy részleteiről, tekintettel a nyomozás érdekeire, nem adott bővebb tájékoztatást.

A Pécsi Újság hírportál értesülése szerint egy ismeretlen elkövető több ezer érdemjegyet írt be az intézmény elektronikus naplójába. Az iskola erről levélben értesítette a szülőket.

A híradás szerint az eset az elmúlt napokban történt; az intézmény vezetése azt követően tett feljelentést, hogy magától az elkövetőtől értesült a visszaélésről, miután ő utalást tett arra egy elektronikus levélben.

A portál beszámolója szerint az intézményben hozzálátták a nem valós érdemjegyek kiszűréséhez. Az iskola elektronikus naplója sem a szülők, sem a diákok számára nem érhető el jelenleg.

Az MTI értesülései szerint az eset a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát érintette. Az intézményt fenntartó Zirci Ciszterci Apátság egyelőre nem reagált az MTI e-mailben feltett kérdéseire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.