Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 12. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat, fotó: Ótós Réka

Foglalkoztatáspolitikai fórum a paktum programokról

Foglalkoztatáspolitikai fórum a paktum programokról

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség közreműködésével tartott Foglalkoztatáspolitikai Fórumot a megyei önkormányzat, melynek vezetője, Fehérvári Tamás köszöntötte a résztvevőket.

A szakmai fórum témája a TOP 5.1.1 pályázat keretében megvalósuló megyei szintű foglalkoztatási együttműködések voltak, melynek érintettjei – önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások, szakmai szervek képviselői – a Vármegyeháza dísztermében gyűltek össze.
A megyei közgyűlés elnöke a kormányzat és a megyei önkormányzat közös céljának nevezte, hogy Tolna megye sikeres legyen a foglalkoztatás területén. Ennek érdekében az elmúlt időszakban számos egyeztetés történt valamennyi érintett szereplővel – tájékoztatatta a résztvevőket Fehérvári Tamás.
Az elnök Hirt Ferenc megyei fejlesztési biztos üzenetét is tolmácsolta, mely szerint: a fejlesztésekkel kapcsolatosan készséggel vár minden érdeklődőt. Fehérvári Tamás szintén partneri együttműködéséről biztosította a megyei szervezetek képviselőit.
A rendezvény szakmai előadásokkal folytatódott, melyek a foglalkoztatási együttműködések (paktum) céljait, lényegét és lehetőségeit részletezték. A szakértők beszámoltak a Tolna megyei eredményekről, a jelenlegi állásról és a jövő feladatairól is.
Hollósi Szabolcs előadásában hangsúlyozta: a paktum lényeges eleme, hogy egy olyan közös ügyről szól, amely a helyi gazdaság és foglalkoztatás fejlesztésében érdekelt szervezetek partnerségi alapú együttműködésére helyezi a hangsúlyt. Célja, hogy a térség munkaerő-piaci helyzetét javítsa.
Az együttműködő feleket illetően elmondta, hogy az önkormányzatok a helyi illetve megyei fejlesztési koordinációban játszanak fontos szerepet, míg a kormányhivatal legfontosabb feladata a munkanélküliség kezelése, és a gazdaság segítése a megfelelő humánerőforrás biztosításával. A vállalkozások, szociális partnerek, civil szervezetek és a képzőintézmények pedig képesek segíteni többek között a munkaerő megtartásában, az álláskeresők felkészítésében, vagy például az érdekképviseletben.
Az előadók bemutatták a TOP-os paktumok új elemeit, melyek közül az egyik leglényegesebb, hogy a paktum összekapcsolja a gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztést, azaz a kereslet és a kínálat fejlesztését. Fontos, hogy a hagyományos kínálati megközelítés helyett az új módszer már a vállalkozások munkaerőigényeire alapozva, keresletvezérelt programként működik. A paktum nem csupán partnerségre fókuszál, komplex munkaerő-piaci programok megvalósítására irányul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!