Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 11. 09:20, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Foglalkoztatást elősegítő együttműködést kötöttek

Foglalkoztatást elősegítő együttműködést kötöttek

Közös sajtótájékoztató keretében írtak alá foglalkoztatást elősegítő együttműködési megállapodást a megyei önkormányzat, a kormányhivatal és a megyeszékhely vezetői.

Fehérvári Tamás elnök, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Ács Rezső polgármester a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt foglalkoztatással összefüggő pályázati felhívások (TOP-6.8.2, TOP-5.1.1.) kapcsán fejezték ki együttműködési szándékukat.
Fehérvári Tamás célként határozta meg, hogy a foglalkoztatást segítő projektek keretében a lehető legtöbb munkanélküli állásra találjon. A megállapodást annak érdekében kötik meg, hogy az érintett szervek összehangoltan, a közös célok mentén, szakmai egyeztetésekre alapozottan, minél sikeresebben valósítsák meg azokat a programokat, amelyek a megye munkaügyi helyzetének javítását eredményezik.
Dr. Horváth Kálmán a kormányhivatal foglalkoztatásért felelős szervére utalva kijelentette: megfelelő szakértelemmel dolgoznak azért, hogy a megye hátrányos térségeiben is eredményese legyenek a felzárkóztató projektek.
Ács Rezső mérföldkőnek nevezte az együttműködési megállapodás megkötését és a tervezett paktumiroda létrehozását, melyek révén a három fél erőforrásai együttesen hasznosulhatnak a megyeszékhely, annak térsége és a megye javára. Nem csupán a munkavállalók számára, hanem a térség vállalkozóinak is fontos, hogy munkaerőt találjanak. A városvezető kiemelte: a szakképzési rendszer kialakítása során a hiányszakmákra szükséges helyezni a hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!