Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2021. Július 20. 08:32, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Főként a vihar adott munkát a hétvégén a Tolna megyei tűzoltóknak

Főként a vihar adott munkát a hétvégén a Tolna megyei tűzoltóknak

Az elmúlt hétvége eseményei.

Pénteken délután Mosdóson, egy családi ház kertjében száraz fű gyulladt meg, és a tűz átterjedt a szomszédos ingatlanra ahol a sövény valamint az egymásra rakott tűzifa károsodott, valamint a csádi ház mögötti mezőgazdasági területre is . A dombóvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Pénteken este kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Decsen és teljes terjedelmében égett. A tűz a szomszédos házat is veszélyeztette. A szekszárdi, a véméndi, a paksi és a mohácsi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a káresethez és négy vízsugárral oltották el a tüzet. Az épületben élő személyek lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz költöztek.

Vasárnap Decsen, a volt szeméttelepen égett zöldhulladék, amit a szekszárdi hivatásos tűzoltók oltottak el.

A hétvégi viharos időjárás miatt a Tolna megyei tűzoltók összesen tizenegy esetben vonultak kidőlt, vagy veszélyessé vált fák eltávolításához, valamint négy esetben az esőzések okozta károk elhárításánál végeztek szivattyúzást. A vihar nagyobb károkat okozott a Somogy megyei Kercseliget településen, ahol a vízszivattyúkkal a dombóvári hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél