Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2011. Július 20. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Kiderült, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok miképp juthatnak az eddig felhalmozott reálhozamhoz, melyet a kormány döntése értelmében mindenki visszakap.

A nyugdíjtörvény alapján július huszadikáig minden pénztárnak kötelessége visszaigényelni a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Ezt már a legtöbb cégnél megtették, sőt vannak, akik már a kifizetésnél tartanak. Ha még nem fizettek, akkor ezt a visszaérkező pénz jóváírását követően nyolc napig, legkésőbb augusztus 31-ig tehetik meg - tájékoztat a PSZÁF.

A tagok többségében úgy rendelkeztek, hogy a nekik járó összeget postai úton, vagy átutalással szeretnék megkapni. Aki nem döntött, az postán kapja meg a járandóságát. A Magyar Posta Zrt. a kifizetéseket az indítást követően 20 napon belül teljesíti – közölte a cég.

150 ezer forint alatt a postás házhoz viszi a hozamot. Ha valakit nem talál otthon, akkor nála hagy egy értesítőt, melyben tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy melyik postahivatalban veheti fel a neki járó összeget. Azoknál is ilyen papírt hagy a postás, akik 150 ezer forintnál többet kapnak vissza.

Ha valaki épp nincs otthon, annak sem kell aggódnia: a posta szeptember 16-áig lehetőséget biztosít a reálhozam átvételére, és arra is, hogy ezt egy meghatalmazott tegye meg helyettünk. Azonban nem árt figyelni, mert ezután már nem vehetjük át pénzünket: a posta visszautalja azt a pénztárnak, mely aztán továbbítja a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Itt az ügyfél újonnan létrejövő egyéni számláján írják azt jóvá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 15. 05:00, kedd | Belföld

33 millió forintos rablást derítettek fel a rendőrök - VIDEÓ

Egy 33 millió forintos rablást derítettek fel a fővárosi nyomozók, a símaszkos támadók a dolgozóknak szánt fizetést vették el a cégvezetőtől tavaly decemberben

2021. Június 14. 17:00, hétfő | Belföld

Sikeresen zárult a 2021-es tanév

Kedden véget ér a tanítási év és kezdődik az iskolákban a vakáció.

2021. Június 14. 16:09, hétfő | Belföld

Hatmilliárd forintnyi adót csalt el egy bűnbanda

Hatmilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy alumíniummal kereskedő bűnszervezet, amelynek tagjait nemrég fogták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói - tájékoztatta a NAV hétfőn az MTI-t.

2021. Június 14. 15:08, hétfő | Belföld

Jelentősen tovább melegszik az idő a hét végéig

A héten biztos és határozott melegedés megy végbe a légkörben: a hét végéig mintegy tíz Celsius-fokot emelkedik a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.