Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2011. Július 22. 14:37, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Gyanús alakok utaztak a buszon

Gyanús alakok utaztak a buszon

Négy határsértőt, két grúz és két moldáv fiatalembert fogtak el a rendőrök Mezőhegyesen. A gyanús külföldiekről a busz sofőrje értesítette a rendőröket - értesült a HavariaPress.

Szerda délután értesítette a Körös Volán egyik menetrend szerint közlekedő járatának sofőrje a rendőröket arról, hogy gyanús külföldiek utaznak a buszon. A rendőrök a legközelebbi megállóban, a mezőhegyesi vasútállomáson fogták el a határsértőket.

A két grúz és két moldáv fiatalember iratok nélkül, gyalogosan indult útnak két nappal korábban Kolozsvárról. Egy elnagyolt térkép volt náluk, ezért nem tudták gyalogosan folytatni útjukat Budapest felé. Elmondásuk szerint ezért szálltak a buszra, s remélték, csatlakozást találnak a főváros felé. A négy külföldi mindegyike menekültstátuszért folyamodott, miután előállították őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának munkatársai több alkalommal tartottak már a Körös Volán gépkocsivezetőinek továbbképzést arról, miként ismerhetik fel a buszra szálló határsértőket, s mi a teendőjük, ha gyanús külföldiekkel találkoznak. (pr)

Címkék: gyanús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.