Városlista
2023. március 20, hétfő - Klaudia, Alexandra

Hírek

2023. Március 14. 08:21, kedd | Helyi
Forrás: Városunk Dombóvár

„Gyermekeink biztonsága” címmel prevenciós előadást tartottak szülők és pedagógusok részére

„Gyermekeink biztonsága” címmel prevenciós előadást tartottak szülők és pedagógusok részére

Március 10-én a Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum „Gyermekeink biztonsága” címmel prevenciós előadást tartott szülők és pedagógusok részére.

A Dombóvári Művelődési Ház Majoros termében közel 50 fő részvételével megtartott rendezvényt Gábor Zoltán r. alezredes, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnöke nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően Kovács Adriána, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója mutatta be a gimnáziumban tavaly elindított és jelenleg is működő kortárs oktatás menetét, a programban részt vevő diákok munkáját.

Mráv Nikoletta gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus „Kamasz kaland” címmel tartott előadást a serdülőkor feladatairól, nehézségeiről. Előadásában kitért a serdülőkor biológiai, pszichológiai változásaira, az autoritás és identitás krízisre, a vészjelekre, a serdülőkori problémás viselkedésre, a szerhasználat és addikció szempontjából a rizikófaktorokra, valamint a serdülő szerhasználatának stádiumaira, testi, pszichés tünetekre, magatartásbeli változásokra.

A prevenciós előadást megelőzően március 1-jén délelőtt a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium, valamint a MMSZ Esterházy Miklós Technikum kortárs oktatói – Gábor Zoltán r. alezredes, bűnügyi osztályvezető és Tóth Szilvia r. ftzls. bűnmegelőzési előadó kíséretében - látogatást tettek a Pécsi Kamasz Addiktológiai Regionális Centrumban (K-aRC). A rendezvény vendégeinek Gábor Zoltán r. alezredes mutatta be a Centrum működését, az ott végzett munkát.

Végezetül a résztvevők részéről felmerülő jogi és egyéb kérdésekre Gábor Zoltán r. alezredes, valamint a meghívott előadók válaszoltak.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 11:27, hétfő | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

A márciusi műtárgy egy 1905 táján készült fénykép, melyen göllei anya és kisfia látható.

2023. Március 19. 12:41, vasárnap | Helyi

Rendőrségi hírek

Március 16-án 09 óra 40 perc körüli időben érkezett bejelentés anyagi kárral járó balesetről, Dombóvárról.

2023. Március 17. 11:40, péntek | Helyi

A József Attila Általános Iskola diákjai műsorukkal idézték meg 1848-at

A magyar szabadság ünnepén a Dombóvári József Attila Általános Iskola műsorával vette kezdetét a rendezvény városunkban.

2023. Március 16. 08:18, csütörtök | Helyi

Két dombóvári tűzoltó is elismerésben részesült

Előléptetések ismertetése és elismerések átadása is a része volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március 13-i ünnepi állománygyűlésének,