Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Május 14. 21:09, vasárnap | Helyi

Három dombóvári csapat indult az NN Ultrabalaton futóversenyen

Három dombóvári csapat indult az NN Ultrabalaton futóversenyen

Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton május 4-7. között 17. alkalommal rajtolt el.

A Balatont megkerülő, egykörös verseny egyben Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye is. A „csak egy kör” jelenleg 211 km, amelyet egyéniben, váltóban – 2, 3, 4 fős vagy nagyobb létszámú csapatban – futva vagy egyénileg bringával teljesíthetnek a résztvevők.

Az alapítók 2007-ben eredetileg egy 200 kilométer feletti ultrafutó versenyt álmodtak meg. Egy idő után a verseny nagy népszerűsége miatt nagylétszámú csapatok is indulhatnak. Így a rendezvény többnapos „futófiesztává” nőtte ki magát, ahol az ultraverseny első nap, a fieszta második nap rajtol.

A dombóvári „RUNtotthús” nevű csapat a nagylétszámú csapatok között – 10-13 fős – szombaton rajtolt el és 20 óra 54 perc alatt teljesítette a távot.

Idén az ultraversenyzők – az egyéniben indulók, a 2-3-4 fős váltók – május 5-én, pénteken reggel rajtoltak.

E nívós mezőnyben indult el Dombóvár két ultrafutó csapata is. A 4 fős csapatok között a „Fog ez menni!” 7 óra 20 perckor, a 3 fős váltók között pedig a „Nem vagyunk normálisak!?” 8 óra 00 perckor lódult neki Balatonfüredről az embert próbáló távnak.
A versenyzőknek Tihany felé indulva kellett megkerülni a Balatont és 28 óra, illetve 29 óra alatt kellett ismét Balatonfüreden célba érniük. Váltóban a csapattagok egymást felváltva, több szakaszt futva, újra és újra elindulva, nappal és éjjel is folyamatosan futottak, ami nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is kihívás jelentett. Mindkét csapat szerencsésen, bőven szintidőn belül célba ért.

A „Fog ez menni!” csapat 20 óra 48 perc alatt tette meg a kört. Tóth Gábor 54,6 km-t, Szentpáli Szilárd 53,6 km-t, Kollár Soma 52 km-t, Kerényi Nóra 50,8 km-t teljesített. Idejükkel a 4 fős vegyes csapatok között a 39. helyezést érték el.

A „Nem vagyunk normálisak!?” csapatnak 24 óra 38 perc alatt sikerült a kört lefutnia. Amma Tamás 72,8 km-t, Ériné Boruzs Beáta 71,2 km-t és Farkas Veronika 67 km-t teljesített. Idejükkel a kategóriájukban, a 3 fős vegyes csapatok között a 34. helyezést érték el.

Gratulálunk mindhárom csapatnak! A futóknak további sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

Címkék: futás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.