Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 18. 20:14, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Szombaton keleten hullhat a legtöbb hó, erős lehűlés várható

Havazás - Szombaton keleten hullhat a legtöbb hó, erős lehűlés várható

A Dunántúlon szombat hajnalra megszűnik a havazás és a hófúvás is, de a középső megyékben 10 centiméternyi, keleten pedig akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat szombat estig. Szombat hajnalban néhol mínusz 17 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: péntek éjszaka a havazás súlypontja a középső és a keleti megyék fölé helyeződik át, a Dunántúlon hajnalra megszűnik a csapadék.
Az erős, időnként viharos, akár az óránkénti 60 kilométeres erősséget is elérő északi szél továbbra is többfelé okoz hófúvást, a Nyugat-Dunántúlon magas hótorlaszokat is emelhet. A hajnali óráktól viszont mérséklődik a szél és fokozatosan mindenütt megszűnik a hófúvás.
Szombat estig nyugaton már csak 2-5 centiméternyi, a középső megyékben 6-10, keleten viszont még 10-15 centiméternyi friss hó hullhat - közölte a meteorológiai szolgálat.
A jelenlegi előrejelzés szerint erős lehűlésre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 Celsius-fok között alakul, de szombat hajnalban már kevésbé felhős, szélvédett nyugati megyékben mínusz 17 fokra is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk