Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 19. 14:44, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Több útvonalat is felszabadítottak Vas megyében

Havazás - Több útvonalat is felszabadítottak Vas megyében

Több, eddig lezárt útvonalat is felszabadítottak Vas megyében, de a hó miatt tizenhárom útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint felszabadították a Rábahídvég és Kisunyom, a Kám és Egervölgy, a Bük és Sajtoskál, valamint a Bük és Tompaládony közötti útszakaszt. Rendőri felvezetéssel csaknem száz kamiont indítottak útnak Hegyfalu és Répcelak, valamint Kőszeg térségéből Szombathelyig. A járművek a 86-os, a 76-os és a 74-es úton, Zalaegerszegen át folytatják az útjukat Horvátország felé. A megyében jelenleg mintegy 500 kamion várakozik, a sofőröknek Szombathelyen és Kőszegen a helyi polgárőrség nyújt segítséget.
Szombaton a tűzoltóegységek 7 elakadt gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, az elmúlt három napban pedig összesen 237 járművet, jelenleg a katasztrófavédelem több mint kétszáz szakembere mintegy félszáz technikai eszközzel dolgozik a helyszíneken.
A szóvivő szólt arról is, hogy Szentgotthárd-Farkasfa térségében a középfeszültségű hálózat meghibásodása miatt 170 fogyasztó maradt átmenetileg áram nélkül, a szolgáltató jelenleg is dolgozik a hiba elhárításán.
Sárváron a helyi védelmi bizottság döntése alapján feloldották a városból kivezető közutak lezárását, így megindulhatott a közlekedés. A lezárást a hóhelyzet miatt pénteken rendelte el a rendőrség.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Vas megyében 10 település volt megközelíthetetlen szombaton kora délután. Chernelházadamonya, Gór, Kőszegpaty, Meszlen, Nagygeresd, Nemesládony, Pusztacsó, Répceszentgyörgy, Tormásliget és Pápóc jelenleg el van zárva a külvilágtól. Acsád, Bő, Iklanberény, Keléd, , Lócs, Mesterháza, Nemescsó, Vassurány és Vasszilvágy azonban ismét megközelíthető
Az elzárt településeken a katasztrófavédelem folyamatosan biztosítja kenyérellátást. A betegszállítók bevonásával megszervezték a dialízises betegek kezelőhelyre történő eljuttatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.