Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Április 26. 11:05, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hétvégi tűzoltó beavatkozások Tolna megyében

Hétvégi tűzoltó beavatkozások Tolna megyében

Három tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez riasztották a Tolna megyei egységeket.

Kisebb tűzesetek, közúti balesetek és CO-érzékelő riasztások adtak munkát megyénk tűzoltóinak a hétvégén.

Jelentősebb műszaki mentések:
Vasárnap reggel szarvast gázolt egy személyautó Döbrököz és Sütvény között a 6532-es út 17. kilométerszelvényénél. A jármű forgalmi akadályt képezett. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítást követően tolták le a sérült gépkocsit az úttestről.

Péntek délután Kapospulán, a Rákóczi utcában három személyautó ütközött. A műszaki mentéshez érkező dombóvári hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el, továbbá a forgalom irányításában segítettek a helyszínelés idején.

A paksi hivatásos tűzoltók a 6-os főút 107. kilométerszelvényéhez vonultak péntek este, ahol egy dobozos kisteherautó az árokba hajtott. A tűzoltó egység az áramtalanítást végezte.

Bejelzett egy szén-monoxid-érzékelő Bátaszéken, a Budai utcában szombaton, késő este. Az esethez érkező bátaszéki önkormányzati és szekszárdi hivatásos tűzoltók az eset körülményeinek rekonstruálása során a szén-monoxid jelenlétét már nem tudták kimutatni. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy a gázkészülékeket csak felülvizsgálat után lehet üzembe helyezni. A kéményseprő szolgáltatót telefonon, továbbá elektronikus levélben értesítették.

Jelentősebb tűzeset:
Dombóváron, a Vak Bottyán utcában egy benzin üzemű személygépkocsi belső kárpitja gyulladt ki hegesztési munkálatok közben, vasárnap délután. A tulajdonos a lángokat a tűzoltók kiérkezése előtt megfékezte. A tűzesethez riasztott városi hivatásos tűzoltók hűtötték vissza a járművet egy előreszerelt vízsugár segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 08:33, kedd | Helyi

6. helyen végzett a Dombóvári Kosársuli KE kadet csapata az országos döntőben

Az első mérkőzésükön vereséget szenvedtek, majd a második akadályt sikeresen vették, így az ötödik helyért játszottak.

2021. Május 17. 09:24, hétfő | Helyi

Első Európa Bajnokságán magyar szurkolók előtt bizonyíthat Halmai Petra

„Mindig jó érzéssel jövök haza, főleg akkor, amikor tudom, hogy hazámat fogom képviselni.”

2021. Május 15. 15:02, szombat | Helyi

A tyúkólba rejtette ismerőse vagyontárgyait egy férfi Mágocson

A tyúkólba rejtette ismerőse vagyontárgyait egy férfi Mágocson, majd azt állította, hogy ellopták azokat. Az ügy iratait a rendőrök a napokban átadták az ügyészségnek.

2021. Május 14. 16:17, péntek | Helyi

Az új mentőállomásról és a rendelőintézet felújításáról egyeztettek

Pintér Szilárd polgármester Potápi Árpád Jánossal és Dr. Kerekes Lászlóval, egyeztetett a város egészségügyi ellátását érintő fejlesztésekkel kapcsolatban.