Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 31. 10:29, kedd | PR

Hogyan segíthet az akupunktúra?

Hogyan segíthet az akupunktúra?

Az akupunktúra egy ősi kínai gyógyítási módszer, kínai nevén: Zhen Jiu.

Jelentése szúrás és égetés, tágabb értelemben azt jelképezi, hogy ez a gyógymód a bőrre ható ingerekkel (tűszúrás, lézer, elektromos impulzus stb.) igyekszik befolyásolni a szervezet általános állapotát. Az akupunktúra, mint gyógymód, a testet egységes energiaáramlási rendszerként szemléli és kezeli. A betegségeket az energiaáramlásban keletkezett zavarokra vezeti vissza. Az energiaáramlásnak vannak jól ismert útvonalai (meridiánok), kereszteződései, csomópontjai. Az akupunktúra kis tűk beszúrásával vagy más módon ebbe az energia-áramlási rendszerbe avatkozik be azért, hogy helyreállítsa az egyensúlyt. Így a szervezet képes regenerálódni, gyógyulni, a test funkciói helyreállíthatók.

Az akupunktúra egyik ága a fülakupunk­túra. A fülkagyló mikrorendszernek tekinthető, melyen a test szerveinek kivetülési pontjai ugyanúgy megtalálhatók, mint a talpon, kézen, arcon. Ezen pontokat ingerelve érhető el terápiás hatás.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alkalmasnak tartja az akupunktúrát több mint száz különböző betegségi tünet csökkentésére, kezelésére. Az igen széles skálából néhány példa a teljesség igénye nélkül: allergia, asztma, arcidegzsába, különféle ízületi fájdalmak, lumbágó, emésztési zavarok, menstruációs panaszok, női és férfi változókori problémák, szorongás, idegesség, hangulati zavarok, álmatlanság, testsúly-csökkentés (fogyasztás), szenvedélybetegségekről való leszoktatás, (dohányzás, alkohol, drog), a szervezet immunállapotának javítása.
A fülakupunktúrás kezelés a betegség jellegétől és súlyosságától függően kúraszerűen, nyugodt körülmények között történik. Átlagosan 7-15 kezelés szükséges jó eredmény eléréséhez, de nagy egyéni eltérések lehetnek.
Az akupunktúrás pontoknak megfelelően alkohollal fertőtlenített bőrfelszínen egyszer használatos, vékony, biokompatibilis acéltűkkel történik a kezelés. A tűk kb. 40 percig maradnak az akupunktúrás pontokban.
Jó szúrási technika mellett a vékony tűk nem okoznak fájdalmat, de enyhe bizsergő, feszítő érzés jelentkezhet. A lézerceruzával végzett akupunktúrás kezelés teljesen fájdalmatlan. (X)

Fülakupunktúrás addiktológiai magánrendelés:
Dombóvár, Ady E. u. 60.
Rendelési idő: hétfő, szerda, péntek 15-19 h. Bejelentkezés: 30/9850-171
Dr. Gothár Mária orvos-természetgyógyász, fülakupunktúrás addik­tológus

Címkék: akupunktúra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat