Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Január 31. 10:29, kedd | PR

Hogyan segíthet az akupunktúra?

Hogyan segíthet az akupunktúra?

Az akupunktúra egy ősi kínai gyógyítási módszer, kínai nevén: Zhen Jiu.

Jelentése szúrás és égetés, tágabb értelemben azt jelképezi, hogy ez a gyógymód a bőrre ható ingerekkel (tűszúrás, lézer, elektromos impulzus stb.) igyekszik befolyásolni a szervezet általános állapotát. Az akupunktúra, mint gyógymód, a testet egységes energiaáramlási rendszerként szemléli és kezeli. A betegségeket az energiaáramlásban keletkezett zavarokra vezeti vissza. Az energiaáramlásnak vannak jól ismert útvonalai (meridiánok), kereszteződései, csomópontjai. Az akupunktúra kis tűk beszúrásával vagy más módon ebbe az energia-áramlási rendszerbe avatkozik be azért, hogy helyreállítsa az egyensúlyt. Így a szervezet képes regenerálódni, gyógyulni, a test funkciói helyreállíthatók.

Az akupunktúra egyik ága a fülakupunk­túra. A fülkagyló mikrorendszernek tekinthető, melyen a test szerveinek kivetülési pontjai ugyanúgy megtalálhatók, mint a talpon, kézen, arcon. Ezen pontokat ingerelve érhető el terápiás hatás.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alkalmasnak tartja az akupunktúrát több mint száz különböző betegségi tünet csökkentésére, kezelésére. Az igen széles skálából néhány példa a teljesség igénye nélkül: allergia, asztma, arcidegzsába, különféle ízületi fájdalmak, lumbágó, emésztési zavarok, menstruációs panaszok, női és férfi változókori problémák, szorongás, idegesség, hangulati zavarok, álmatlanság, testsúly-csökkentés (fogyasztás), szenvedélybetegségekről való leszoktatás, (dohányzás, alkohol, drog), a szervezet immunállapotának javítása.
A fülakupunktúrás kezelés a betegség jellegétől és súlyosságától függően kúraszerűen, nyugodt körülmények között történik. Átlagosan 7-15 kezelés szükséges jó eredmény eléréséhez, de nagy egyéni eltérések lehetnek.
Az akupunktúrás pontoknak megfelelően alkohollal fertőtlenített bőrfelszínen egyszer használatos, vékony, biokompatibilis acéltűkkel történik a kezelés. A tűk kb. 40 percig maradnak az akupunktúrás pontokban.
Jó szúrási technika mellett a vékony tűk nem okoznak fájdalmat, de enyhe bizsergő, feszítő érzés jelentkezhet. A lézerceruzával végzett akupunktúrás kezelés teljesen fájdalmatlan. (X)

Fülakupunktúrás addiktológiai magánrendelés:
Dombóvár, Ady E. u. 60.
Rendelési idő: hétfő, szerda, péntek 15-19 h. Bejelentkezés: 30/9850-171
Dr. Gothár Mária orvos-természetgyógyász, fülakupunktúrás addik­tológus

Címkék: akupunktúra

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.

2023. Május 12. 13:49, péntek | PR

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat vérből – a pollen és ételallergia felderítésére