Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2022. Január 03. 08:20, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Ismét kétirányú a forgalom a Dombó Pál és a Báthori utcákban

Ismét kétirányú a forgalom a Dombó Pál és a Báthori utcákban

Január 1-től Dombóváron, a Dombó Pál utca teljes szakaszán és a Báthori utcában ismét kétirányú a forgalom!

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 30-án döntött három utcát érintően forgalmi rend változásról, amely 2022. január 1-jétől lépett hatályba.

Az érintett utcák: Báthori utca, Dombó Pál utca Hunyadi tér és Bezerédj utca közötti szakasza, a Dombó Pál utcának a Móricz Zsigmond utca és a Bartók Béla utca közötti szakasza.
A döntés értelmében a Dombó Pál utca teljes szakaszán, illetve a Báthori utcában január 1-jétől ismét két irányú a forgalom.

Továbbá a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek működésének összehangolása érdekében is született döntés, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel kezdeményezett egyeztetést az önkormányzat.

A változtatásokkal kapcsolatos kezdeményezést a Dombóvári Rendőrkapitányság szakemberei is megerősítették, hivatkozva az elmúlt években megnövekedett járműforgalomra, az állami- és közigazgatási intézmények, pénzintézetek és jelentősebb ügyfélforgalmat lebonyolító üzletek, irodák gépjárművel történő hatékonyabb megközelítése érdekében.

A lakossági jelzések, az egyéni és közösségi közlekedés igényeit szem előtt tartva a belvárost érintő forgalmi rend megfelelő kialakítása céljából, közlekedésbiztonsági szempontok alapján, a járműforgalom zavartalan, dinamikusabb előmozdítása miatt volt a változtatásra szükség.

Vezessenek óvatosan!

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 08:43, kedd | Helyi

A dombóvári kertbarátok mindent megtetettek a bőséges szőlőtermés érdekében

Az idén ötven éves Dombóvári Kertbarát Egyesület leglelkesebb tagjai a Vince-napi hagyományok szerint három szőlőt látogattak meg, hogy a „Vince vesszők” állapotából megjósolják az idei termést.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 23. 12:02, vasárnap | Helyi

Hulladékszállítási időpontok 2022-ben Dombóváron

A Dél-Kom Nonprofit Kft. 2022-ben az alábbi időpontokban gyűjti a szelektív hulladékot Dombóváron:

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.