Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 06. 16:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Jótékonysági koncertet rendeznek a daganatos és leukémiás gyerekek megsegítésére

Jótékonysági koncertet rendeznek a daganatos és leukémiás gyerekek megsegítésére

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország igazgatója, Sebestyén Márta népdalénekes, Dés László zeneszerző és Sigmund Groven norvég szájharmonikás a Mátyás-templomban ad jótékonysági koncertet február 13-án.

Az est bevételét a daganatos és leukémiás gyerekeket segítő Érintettek Egyesület Érintettek Lánca programjának támogatására ajánlják fel a művészek.

A daganatos és leukémiás gyerekek családjait összefogó egyesület elnöke, Cserháti Erika az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta: az Érintettek Lánca elnevezésű program lényege, hogy minden kórházba kerülő beteg gyermek kap egy gyöngyökkel teli tasakot egy fonállal, amelyből később megfűzhetik az "érintettek láncát".

A gyöngyök egy-egy beavatkozást, például kemoterápiát, sugárkezelést, műtétet, szúrást szimbolizálnak a gyógyulás felé vezető úton. A lánc abban segít a gyerekeknek, hogy családjaiknak, barátaiknak mesélhessenek gyógyulásukról, így segítve a trauma feldolgozását. A projekt Nyugat-Európában, Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Ausztráliában évek óta sikeresen működő programok mintájára jön létre.

A februári koncert bevételét ennek a projektnek a megvalósítására fordítják - emelte ki az elnök, hozzátéve, hogy a csomagokat az ország onkológiai központjaiba február végén juttatják el.

Szamosi Szabolcs a Filharmónia Magyarország igazgatója kiemelte: a koncert darabjaival szeretnének hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.