Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 26. 07:39, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Káosz és kritika kíséri a hóvihar utáni rendteremtést az Egyesült Államokban

Káosz és kritika kíséri a hóvihar utáni rendteremtést az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok keleti partján levonult a Jonas hóvihar, de kedden változatlanul jeges utak, sok helyütt megrongálódott vasúti sínek, nem működő tömegközlekedés és a lassú takarítás borzolta a kedélyeket.

Elsősorban a szövetségi főváros, Washington vezetését és Chris Christie-t, New Jersey állam kormányzóját - aki a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa - érte sok kritika. Miközben ugyanis New Yorkban már többé-kevésbé helyreállt a rend, Washingtonban még mindig nem működött a tömegközlekedés, nem sikerült még megtisztítani a legfontosabb utak mindegyikét, a fővárosban és környékén változatlanul zárva tartottak az állami intézmények, az iskolák és az üzletek jó része is.

A The Washington Postban és a regionális televíziós tudósításokban olvasható és látható panaszok szerint a lakosok elégedetlenek, a városvezetést okolják a lassúságért és a viszonylagos felkészületlenségért. Washingtonban a metró is csupán hétfő késő délután óta, és nagyon kevés vonalon közlekedik. A fővárosban és a Maryland állambeli Baltimore-ban egyébként a repülőterek már működnek, bár legalább ezerötszáz járat késik.

New Jersey államban szintén lassan haladtak a helyreállítási munkálatok. A partvidéki településeken még nem kezdődött el az áradások sújtotta területek kármentesítése, és Chris Christie kormányzó hétfői közleményében mindössze csak azt jelentette be, hogy folyik a károk felmérése, és még eldöntésre vár, hogy vajon a helyreállításhoz szükség lesz-e szövetségi pénzügyi segítségre, vagy sem. Ehhez pedig - olvasható a választási kampányáról egyetlen napra az államba visszatért kormányzó közleményében - még pár napra szükség lesz.

Címkék: amerika, , hóvihar, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése