Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Május 24. 09:19, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kivégezte apját egy 18 éves fiatal Somogyban

Kivégezte apját egy 18 éves fiatal Somogyban

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi Szulok község külterületén, a feltételezett elkövetőt a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten fogták el

- tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Szijártó István ezredes, megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes az ügy részleteiről tartott sajtótájékoztatóról a honlapon közzétett videóban elmondta, hogy L. Martin közvetlen közelről, vadászként dolgozó apja fegyverével akkor követte el tettét, amikor az áldozat egy német vendégvadász által elejtett vaddisznót zsigerelt ki.

A fiatalember a bűncselekményről hangfelvételt készített a telefonjával.

A feltételezett elkövető a gyilkosság után a Dráva partján időzött, később visszatért a helyszínre, hogy eltüntesse a nyomokat, ágakkal és avarra fedje be a holttestet, végül az apja otthonából elhozott további két fegyverrel és mintegy 300 lőszerrel Budapestre utazott, ahol egy szállodában vett ki szobát.

A férfi az elfogása után részletes, feltáró beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy "olyan világmegváltó dolgokat akart tenni az emberiség érdekében, amit az apja - a megtestesült gonosz, az antikrisztus - megakadályozott volna".

Az elkövetőt emberölés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vették, az eljárásba elmeorvos szakértőt vonnak be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk