Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2023. Július 31. 09:40, hétfő | Helyi

Könyvbemutatóval emlékeztek meg Uhl Antalról

Könyvbemutatóval emlékeztek meg Uhl Antalról

A dombóvári Római Katolikus Egyházközség és a Fekete István Kulturális Egyesület nagy sikerű író-olvasó találkozót szervezett a kertvárosi Szent Imre Közösségi Házban.

Rostás Jenő István apát-plébános, kerületi esperes Uhl Antal pápai káplánról, volt baranyaszentgyörgyi plébánosról emlékezett meg. Ismertette könyvének tartalmát, majd két dokumentumfilmet is levetített az érdeklődőknek.

A plébános többek között beszélt Fekete István íróval való barátságáról, a franciaországi karitatív és életmentő tevékenységéről is. Párizsban több száz zsidó családot mentett meg a koncentrációs táborok biztos halálától. Itthon pedig az erőszakos német kitelepítések ellen szólalt fel, ezért is nevezték (nevezik) őt az „üldözöttek papjának.”

A kiadványt sokan megvásárolták, mely önköltségi áron volt kapható. A könyvbemutató a szerző dedikációijával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Bodó Imre elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 08:18, kedd | Helyi

IX. Pálinkaverseny Nakon

A naki Önkormányzat az idei évben is meghirdette a hagyományos pálinkamustrát a naki és a településhez kötődő gazdák számára.

2024. Február 19. 11:04, hétfő | Helyi

Lakossági tájékoztató kárt okozó vad elejtéséről

Dombóvár belterületén az önkormányzat szervezésében fegyvertartási engedéllyel és érvényes vadászjeggyel rendelkező személyek segítségével kárt okozó vad (róka) elejtése várható.

2024. Február 16. 14:35, péntek | Helyi

A kábítószer-ellenes kortárs képzések már mindhárom dombóvári középiskolában elérhetők

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum megtartotta rendes ülését február 15-én.

2024. Február 15. 13:14, csütörtök | Helyi

Közösségi teret hoznak létre Kocsolán és Gyulajon

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.