Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 16. 13:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Városi Könyvtár, Dombóvár

Könyvbirodalom Dombóváron: mindenki rangra emelkedett

Könyvbirodalom Dombóváron: mindenki rangra emelkedett

A Könyvbirodalom fennállásának első évfordulója alkalmából Koronázási Ceremóniát rendeztek a Városi Könyvtárban október 9-én. Ünnepélyes keretek közt Könyvkirályt, Könyvkirálynőt, Könyvherceget és Könyvhercegnőt avattak.

A 2011. esztendő Könyves Vasárnapján megtartott ceremónia kezdetén Szabó Loránd polgármester lelkesítő beszéddel köszöntötte a birodalom tagjait és a jelenlévő érdeklődőket. Ezután a ceremóniamester, Nagy Roland magyar szakos tanár vezényelte le a tagok rangok szerinti felsorakozását.

Egy év szorgalmas és kitartó munkáját értékelve minden gyerek saját rangot kapott a Könyvbirodalomban attól függően, hogy hány koronát sikerült összegyűjtenie.

Miért járt korona? Az elolvasott könyvekért, rendezvényeken, könyvbirodalmi találkozókon való részvételért, szereplésért, illetve koronagyűjtő feladatok megoldásáért. Az év során összegyűlt koronákat a könyvtár munkatársai beváltották tallérra, a Könyvbirodalom hivatalos fizetőeszközére.

Miután a tallérokat és a rangot jelző oklevelet átvették a gyerekek, Szabó Loránd helyezte fel a koronát az uralkodók fejére.

A Könyvbirodalom felépítése:
Könyvkirály: Sallai Barna, Könyvkirálynő: Horváth Petra
Könyvherceg: Kőszegi Gergő, Könyvhercegnő: Németh Margaréta
Nádor: Kőszegi Szabolcs
Kancellár: Németh Péter
Lovag: Schittler Dániel
Udvarhölgyek: Pászti Dóra, Pászti Anna, Labró Katalin, Labró Anasztázia, Schittler Petra, Fábián Daniella
Apródok: Pászti Zsolt, Vitéz Csaba Patrik, Rab Richárd

A koronázási ceremóniát követő Könyvbirodalmi Forgatagban könyvekre, DVD-kre, játékokra, noteszekre és még sok érdekes dologra költhették el tallérjaikat a gyerekek.

2010 októberétől, a Könyvbirodalom megalakulása óta számos kalandban volt részük a tagoknak és a közreműködőknek. A gyerekek lelkesedése és kitartása meghozta gyümölcsét. Amellett, hogy értékes ajándékokra költhették gyűjtött tallérjaikat, számos könyvet kiolvastak, melyből komoly tudásra és szókincsre tehettek szert. Új barátságok születtek és egy jó csapat alakult ki, akik számíthatnak egymás segítségére.

A Könyvbirodalom működése a Koronázási Ceremóniával nem ért véget. Már uralkodókkal folytatja tovább működését. Következő találkozójuk november 5-én, szombaton 10 órakor lesz. Szeretettel várnak minden olvasni szerető gyereket, akinek megtetszett a kezdeményezés és harcba szállna a könyvkirályi és könyvkirálynői címért!

A Könyvbirodalom egész éves működését, valamint a Koronázási Ceremóniát önkéntes munkájukkal segítették: Csík Mária, Farkas Györgyné, Kovács Ferenc Istvánné, Kovacsik Zoltán, Marosi Jánosné, Nagy Roland, Szabó Loránd. Munkájukat ezúton is köszönik a szervezők.

A programot támogatta:
Élménybirtok 7346 Bikal, Rákóczi u. 22.,
Indulópont Biztos Kezdet Gyerekház 7200 Dombóvár Szabadság u. 8.

A koronázási ceremónián a szervezők által készített képek webalbumát ide kattintva nyithatja meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!