Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 03. 11:58, hétfő | Helyi

Kőszegi Gergő nyerte a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Teszt döntőjét

Kőszegi Gergő nyerte a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Teszt döntőjét

Pintér Szilárd polgármester is gratulált Kőszegi Gergőnek a kimagasló eredményhez.

Közel 22 ezer indulóból dombóvár büszkesége, a 2021-ben Péter Gyula-díjjal kitüntetett Kőszegi Gergő újra bizonyított, és megnyerte a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Teszt döntőjét. A jogászhallgatónak nem ez az első győzelme: csapatban már végzett első helyen olimpiai témájú országos versenyen, hiszen kiváló mentora volt a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban Dr. Szenyéri Zoltán.

Gergő már rutinos játékosként vett részt a döntőben, ugyanis hét alkalommal jutott már döntőbe csapatával a Mező Ferenc Szellemi Olimpiai Vetélkedőn. Többször kiérdemelte középiskolai tanulmányai alatt a Dombóvár Jó Tanulója, Jó Sportolója címet. Sokoldalúságukat mutatja, hogy egyaránt előkelő helyezésekkel tértek haza országos fizikaversenyekről, valamint szellemi és asztalitenisz diákolimpiákról.

A dombóvári tehetség a Pécsi Tudományegyetemen harmadéves joghallgatója. A tanulás mellett versenyszerűen sportol, a Dombóvári Asztalitenisz Club Egyesület színeiben az NB2-es bajnokságban pingpongozik.

A DUE Médiahálózat és a Magyar Olimpiai Bizottság azzal a céllal indította az edukatív vetélkedőt, hogy a diákokban felkeltse az érdeklődést az ötkarikás eszmék iránt, elmélyítse bennük az olimpiai büszkeséget, információt adjon az olimpiai sportágakról és a korábbi magyar sikerekről. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlott. A tesztet bárki kitölthette, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves kor közöttiek vehettek részt.

A középdöntőbe az 1000 legeredményesebb játékost hívták meg a szervezők, a döntőben pedig – amit Budapesten, a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon rendeztek meg – a 10 legjobb játékos mérte össze tudását.

Harmadik helyen végzett, és ezzel egy MTB kerékpárt nyert Budai Mátyás. Második lett Jánosik Áron, ő egy Samsung LED Smart televízióval távozhatott a döntő helyszínéről. Az első helyet Kőszegi Gergő kaparintotta meg, és egy Samsung Galaxy S20 mobiltelefonnal gazdagodott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

2024. Július 15. 11:25, hétfő | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor az Agrár-Béta Kft. volt tagja életének 89. évében elhunyt.