Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 06. 08:03, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Közgyűlés: év végi számadás és felkészülés a jövő évre

Közgyűlés: év végi számadás és felkészülés a jövő évre

Az év utolsó ülésére gyűltek össze a Tolna Megyei Közgyűlés tagjai pénteken, a Vármegyeháza dísztermében.

További két tagot választottak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Bizottságba, és elfogadták többek között a megyei főépítész, a Katasztrófavédelem vezetője, valamint a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnökének beszámolóit az elmúlt időszakban végzett munkáról. A következő évre való felkészülés jegyében a jövő évi munkatervről is döntöttek.
A 2016-os költségvetési rendelet szokásos negyedéves módosításához kapcsolódó napirendi pont részletezi, milyen forrásváltozások történtek. A főösszeg közel 46 millió forinttal nőtt, köszönhetően a több mint 12 milliós működésre fordítható rendkívüli támogatásnak, a klímastratégia kidolgozását szolgáló, 30 milliós uniós forrásnak, illetve annak a 3 millió forintos pályázati pénznek, amely a megyei értékek ifjúság körében történő népszerűsítését segíti.
A Katasztrófavédelem igazgatója, dr. Balázs Gábor tű. ezredes a helyi önkéntes tűzoltó egyesületek munkájának fontosságát hangsúlyozta, amelyhez az országos szerv támogatásokkal is hozzájárul. Mint elmondta, az önkéntesek tevékenységével növekedik a katasztrófavédők reakcióideje, így akár 18 percnél gyorsabban is kiérhetnek a megye bármely pontjára.
Ribányi József alelnök a Közgyűlés tagjainak segítségét kérte, hogy buzdítsák azokat a települési vezetőket, ahol még nem működik értéktár. Erre a felvetésre Dr. Say István megyei értéktár bizottsági elnök beszámolója alkalmával került sor, amelyből az is kiderült, hogy a megye egyre sikeresebb az értékgyűjtő munkában és a fiatalok megszólításában.
Az ülésen döntöttek egy matematikai tehetségfejlesztéssel foglalkozó alapítvány százezer forinttal történő támogatásáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!