Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2022. Január 01. 12:05, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lakástüzek, közúti baleset és kútba esett házi kedvenc

Lakástüzek, közúti baleset és kútba esett házi kedvenc

December 30-án a délelőtti órákban, a 61-es számú főút 76. kilométerszelvényénél két személyautó frontálisan ütközött Kocsolánál.

A balesetben összesen négy utas volt érintett, akik közül az egyiket a dombóvári hivatásos tűzoltók egy feszítővágó segítségével szabadították ki, majd adták át a mentőknek. A baleseti helyszínelés idejére a forgalmat a közeli benzinkút mögötti útra terelték.

Csütörtök reggel Tamásiban, a Kishenye utcába vonultak a város önkormányzati tűzoltói egy kútba esett kutyához. A beavatkozó tűzoltóegységek egy műanyag rekesz segítségével mentették ki a négylábút.

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki egy lakásban Szekszárdon, a Pollack Mihály utcában. Az albérlő saját lábán hagyta el a káreset helyszínét, őt a mentők kórházba szállították. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a lángokat egy kézi tűzoltó készülékkel megfékezték. A tűz másik ingatlanra nem terjedt át.

Égésgyorsítóval próbáltak egy kályhába gyújtani Nagyberkiben, a Dózsa György utcában, szintén csütörtökön, a délelőtti órákban. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik légzésvédelem mellett két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A beavatkozó tűzoltórajok az épület áramtalanítását követően az épületben található gázpalackokat is kivitték. Személyi sérülés nem történt. Az ház két felnőtt és három gyerek lakója a rokonokhoz költözött.

A lakástüzek megelőzhetők.
A tűzhelyen felejtett lábasból kifutó forró olajtól, zsírtól lángra kaphatnak a berendezési tárgyak. A túlhevült olaj pillanatok alatt meggyulladhat, a lángokat az edényre helyezett fedővel vagy nedves ronggyal lehet megszüntetni, az olajat aztán hagyjuk lehűlni. Semmiképpen ne próbáljuk a zsiradékot vízzel eloltani, ugyanis az égő olajba jutó víz azonnal gőzzé alakul, és szétveti a lángokat az egész konyhában, azok égési sérüléseket, és komoly tűzkárokat okozhatnak.

A szén-, fa-, vagy vegyes tüzelésű kályhánkat csak aprított fával, papírral, illetve a kereskedelemben kapható alágyújtóssal gyújtsuk be. Soha ne használjunk éghető folyadékot (pl. petróleum, gázolaj, benzin) a tűz élesztésére, mert súlyos robbanás és sérülés lehet a végeredmény.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (Kocsola és Nagyberki), Radány Péter (Tamási ÖTP - Tamási, Kishenye utca)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél