Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2021. Május 10. 11:41, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Már ötezren kaptak vakcinát az Oltass, hogy élhess! kampányban

Már ötezren kaptak vakcinát az Oltass, hogy élhess! kampányban

Már mintegy ötezren kaptak vakcinát az Oltass, hogy élhess! elnevezésű kampányban, amely az Országos Roma Önkormányzat koordinálásában

a Civil Tanács Egyesület, a Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint és az 1Magyarország Kezdeményezés aktivistáinak részvételével zajlott - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A koronavírus elleni védőoltás regisztrációjának elősegítése érdekében április közepén indított országos, átfogó kampányban 13 428 állampolgárnak segítettek jelentkezni oltásra, és közülük mintegy ötezren már kaptak is védőoltást - közölték.

Az aktivisták 168 településen - hátrányos helyzetű, illetve zsákfalvakban és szegregált városrészekben - segítettek. A kampányban 108 aktivista és önkéntes dolgozott, több mint 32 ezer embert értek el és szólítottak meg három hét alatt 14 megyében.

"Az Országos Roma Önkormányzat és a különböző civil szervezetek eddigi példátlan és sikeres összefogásával zajlott kampány azt is demonstrálni kívánta, hogy a koronavírus elleni védekezés és a vakcina-regisztráció nem lehet etnikai kérdés, de meg kell találni a módját, hogy az információ és a védőoltás a leghátrányosabb helyzetű településekre is eljusson, éppen ezért az aktivisták mindenkinek egyformán segítséget nyújtottak, aki igényelte azt" - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt

2021. Június 12. 05:00, szombat | Belföld

Okmányirodai ügyintézőt ítéltek börtönre embercsempészés segítése miatt

A Fővárosi Törvényszék - másodfokon - jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélt egy okmányirodai ügyintézőt,

2021. Június 11. 18:01, péntek | Belföld

Elkezdődött a 12-15 évesek oltásának regisztrációja

Elkezdődött a 12-15 évesek oltásának regisztrációja, a gyerek adataival a szülő regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd néhány napos átfutás után, online lehet időpontot foglalni a nekik adható Pfizer-vakcinára