Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 12. 09:02, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Még a barátait is átverte, 64 milliót csalt ki

Még a barátait is átverte, 64 milliót csalt ki

Befejezték be a nyomozást a rendőrök az ellen a nagykőrösi férfi ellen, aki gyanútlan ismerőseitől, barátaitól, volt kollégáitól csalt ki milliós összegeket.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt eljárást folytatott egy 54 éves nagykőrösi férfivel szemben. A gyanúsított 2018 nyarától 2021 januárjáig 20 embertől csalt ki alkalmanként több százezer – vagy akár több millió – forintot. Volt olyan sértett, aki a könnyű és gyors haszon reményében közel 12 millió forintot adott át a csalónak – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a férfi azt ígérte áldozatainak – aki a legtöbb esetben ismerősei, barátai, volt kollégái voltak –, hogy a pénzből külföldön járművet vesz, amelyet Magyarországon emelt áron értékesít, majd a hasznon osztoznak. Azonban rövid idővel a pénzösszegek átvétele után a szélhámos elérhetetlenné vált hitelezői számára: a telefonját nem vette fel, illetve semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy az átvett összeget visszafizesse.

A férfit a vizsgálati osztály munkatársai január 27-én elfogták és őrizetbe vették. Ekkor még csupán 11 ember sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja volt a rovásán.

A kecskeméti rendőrök azonban aprólékos, mindenre kiterjedő nyomozás során felkutatták az összes átvert áldozatot, és összegyűjtöttek minden olyan bizonyítékot a nagykőrösi férfi ellen, amely további sértettekhez vezetett. Végül kiderült, hogy a gyanúsított 20 embert károsított meg, akiknek összesen 64 millió forintnyi kárt okozott.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a nyomozás befejeződött. A rendőrök az iratokat vádemelés javaslatával adták át a járási ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.