Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 03. 15:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még a börtönből is folytatták a csalásokat, vádat emeltek ellenük

Még a börtönből is folytatták a csalásokat, vádat emeltek ellenük

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással és súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolnak hat embert, köztük két elítéltet, akik pénzszerzésért idősek bajba jutott hozzátartozójának adták ki magukat

- közölte az Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel. A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott 2016 nyarán egy zárkában töltötte korábban kiszabott büntetését a Budapesti Fegyház és Börtönben. Az elsőrendű vádlott csalás miatt került be az intézetbe, ahol megegyezett zárkatársával abban, hogy onnan hasonló bűncselekményeket követnek el. A tervükbe mindketten bevonták élettársukat, továbbá az egyikük az édesanyját, a másik vádlott pedig egy korábbi börtöntársát is.

A vádlottak a zárkából intézték a telefonhívásokat. Az egyik rab a sértetteket - valamelyik hozzátartozójuknak kiadva magát - jellemzően azzal hívta fel, hogy bajban van, megverték, fogva tartják, és pénzre van szüksége, különben megölik. Amikor a sértett hajlandó volt pénzt vagy ékszert átadni, ezt az elítéltek jelezték kinti társaiknak, ők intézték az átvételt. Volt olyan eset is, amikor az egyik vádlott a fogvatartó szerepében telefonált, és a sértettet fenyegetően felszólította, hogy fizessen, különben a fiát nem engedik el.

Az ügynek 35 sértettje van, közülük többen rájöttek a csalásra vagy legalább gyanakodtak, ezekben az esetekben a bűncselekmény meghiúsult. A vádlottak azonban még így is több millió forint kárt okoztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk