Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2018. Szeptember 25. 09:37, kedd | PR
Forrás: Arrabona média

Megfelelő székkel megfelelő irodai környezet

Megfelelő székkel megfelelő irodai környezet

A görgős irodaszékek egyik alapvető fajtája az operatív, vagy más néven munkatársi szék.

Manapság már szinte kötelező elem, hogy egy megfelelő irodai környezet biztosításához szükség van a munkatársak kényelmét szolgáló görgős irodaszékre. Alapelvárás a kényelem, de már nem csak ennek kell megfelelnie a székeknek.

A kényelmi elváráson túl, már alapvető szükséglet, hogy a szék ergonomikus funkciókkal rendelkezzen. Vannak persze az egészségmegóvó ergonomikus székek, de most nem azok kapják a főszerepet, hanem a klasszikus görgős székek. Mielőtt kiválasztjuk a tökéletes „munkatársat”, mindenképp végig kell gondolni néhány alapvető kérdést.

Operatív szék esetében nagyon fontos, ha jól szeretnénk ülni akkor a szék mindenképp állítható legyen a magasságunkhoz. Persze itt jön a kérdés, hogy mikor ülünk jól? Ezt úgy tudjuk megállapítani, hogy a combunk és a lábszárunk 90 fokos szöget zár be és a talpunk teljes terjedelmében a talajon van. Ha így van, akkor jól ülünk. Nagy előny, ha az ülőfelület, valamint a háttámla is mindenkinek személyre szabottan állítható, valamint ide tartozik a rugóerősség skálázhatósága is. Persze léteznek ennél komolyabb ergonomikus rendszerrel kialakított, valamint aktív ülést biztosító székcsodák is, de az egészen más kategória. Ha inkább ez tűnik jó megoldásnak, mindenképp érdekes lehet megnézni a SpináliS székcsaládot.

A karfa és annak állíthatósága igen fontos az irodaszékeknél, hiszen a hát megfelelő pozíciója mellett a váll-öv, és azon át a nyak tehermentesítése elsődleges szempont a fájdalommentes munkához. Ilyen állítható karfájú szék a Boston Standard operatív irodai szék. Kifejezetten nem szokványos, hogy az ülőfelület nagysága is - előre hátra csúszással - állítható legyen. Hogy ez miért hasznos? Ezt a megoldást azoknak találták ki, akiknek az átlagosnál rövidebb vagy épp hosszabb a combjuk, így pedig sokkal kényelmesebben tudnak ülni az operatív székeken. Természetesen itt is a jó beállítás a kulcs.

Végül, a kinézet sem utolsó szempont, fontos, hogy a kiválasztott szék színében és stílusában harmonizáljon az irodával és annak főbb vonalaival. Szövetek tekintetében is elengedhetetlen, hogy rengeteg színben elérhetőek legyenek, valamint roppant tartósak és kopásállóak, tehát bírják a strapát!

Ha pedig nehezen szánjuk rá magunkat, hogy látatlanba vásároljunk ilyen kényes dolgot, akkor egészen biztosan nekünk találták ki a próbaszék szolgáltatást. Erről annyit kell tudni, hogy egy próbaidőszak alatt díjmentesen lehet kipróbálni a kiválasztott székeket, ami nagyban megkönnyíti a döntést, hiszen az adott munkakörülményekhez igazodva, helyben gyűjthetünk tapasztalatot a székekről, hiszen ahány kolléga, annyi igénynek kell megfeleljen a szék. Ha szeretne további információkat kapni a próbaszék szolgáltatásról vagy az elérhető kínálatról, vegye fel bátran a kapcsolatot az Irodabutik munkatársaival.

Címkék: bútor, iroda

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.