Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 28. 12:15, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: http://www.flickr.com

Megújult a Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út

Megújult a Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út

Megújult a Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út: a csütörtökön átadott 7,2 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója 874 millió forintba került és mintegy 3 ezer ember életminőségének javulásához járul hozzá.

Bánki László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. baranyai igazgatója Alsómocsoládon az átadáskor elmondta: az európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztés részeként 5 hónap alatt 6 ezer négyzetméteren végezték el a régi útpálya cseréjét, autóbuszöblöket alakítottak ki, rázópadkát, forgalomlassító szigetet építettek, megoldották két híd rekonstrukcióját és a vízelvezetést is.
Hőnig Mária, Mágocs és Dicső László, Alsómocsolád független polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a várost és a községet összekötő út felújítása több mint egy évtizedes vágya volt az itt élő mintegy 3 ezer embernek, akik a beruházásnak köszönhetően kényelmesebben, gyorsabban, biztonságosan utazva tudnak eljutni munkahelyükre, illetve az oktatási intézményekbe.
A településvezetők reményüket fejezték ki, hogy az új út hozzájárul a térség tőkevonzó képességének növekedéséhez is.
Mázsi Attila, a Magyar Közút vezérigazgatója arról szólt, hogy a társaság idén országosan 87 milliárd forintból 641 kilométernyi út felújítását tervezi, szemben a tavalyival, amikor 29 milliárd forintból 279 kilométer utat modernizáltak.
A vezérigazgató fontosnak nevezte az útfelújítások folytatását a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban is. Szavai szerint egy hosszú távú közútfejlesztési program megvalósítása előnyös lenne azért is, mert a korszerűtlen utak fenntartása az újakénál 30-40 százalékkal többe kerül.
Bánki László utalt rá: Baranyában a regionális operatív program keretében 2009 és 2013 között 9 milliárd forintból a teljes megyei mellékúthálózat 7 százaléka, mintegy 90 kilométer mellékút újult meg.

Címkék: Alsómocsolád, Mágocs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.