Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2022. Március 18. 09:04, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Milliós értékben loptak sajtot egy raktárból, vádat emeltek ellenük

Milliós értékben loptak sajtot egy raktárból, vádat emeltek ellenük

Kisebb tételekben, hosszabb időn át csaknem nyolcmillió forint értékű árut loptak dolgozók egy egri sajtraktárból, az ügyben öt ember ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség

- közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az elkövetés időszakában - 2018-ban és 2019-ben - ketten raktárosként dolgoztak az üzemben, amelynek nagykereskedelmi raktárában tejtermékek és húskészítmények átvételével, valamint kiadásával is foglalkoztak.

Az árukiadásról egyiküknek nyilvántartást kellett vezetnie egy számítógépes program segítségével. A többi vádlott feladata teherautósofőrként az áru eljuttatása volt a cég kiskereskedelmi partnereihez.

A vádirat szerint 2018 nyarán a raktárosok elhatározták, hogy az ellenőrzés részleges hiányosságait kihasználva ellopják a raktárkészlet egy részét, s azt saját zsebre értékesítik. Az éjszakai műszakokban a velük együttműködő sofőrök által kiszállított áru közé a raktárból további tételeket pakoltak, azokat a járművezetők "feketén" adtak el, majd a résztvevők osztoztak az extra bevételeken.

A raktárosok egyike mindezt úgy leplezte munkaadóik előtt, hogy a cég számítógépén egy általa beszerzett program segítségével meghamisította az előző műszak által már lezárt kiadási nyilvántartást, azt a látszatot keltve, hogy a többletárut a nappali műszakban adták ki. A bűncselekmény-sorozattal 7,7 millió forint kárt okoztak a vállalatnak.

Az Egri Járási Ügyészség a raktárosokat jelentős, illetve nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, míg a sofőrökkel szemben részben kisebb, részben nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat.

Címkék: lopás, sajt

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 19:04, szombat | Kék hírek

Elfogtak két dílert a rendőrök, Hatvan környékén terítettek

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vettek őrizetbe két lőrinci férfit, akiknek a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

2022. Június 24. 14:04, péntek | Kék hírek

Gyerekeknek adott drogot egy esztergomi díler

Kábítószer-kereskedelem miatt ítélte az Esztergomi Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetésre azt a férfit, aki egy lánynak és fiatalkorú férfinak adott át kábítószert fogyasztásra.

2022. Június 24. 08:02, péntek | Kék hírek

Már börtönben ült, mire kiderült, hogy cserbenhagyó is

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettes ellen indult, aki segítségnyújtás elmulasztásának bűntettét követte el.

2022. Június 23. 16:08, csütörtök | Kék hírek

Lopott kocsiban bukott le droggal

Most fejezték be a rendőrök a 29 éves fiatalemberrel szemben folytatott büntetőeljárást, akit egy ügyben négy különböző bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg.