Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2021. November 24. 14:47, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Minden 80 év feletti egy tartós élelmiszerekből álló csomagot kap

Minden 80 év feletti egy tartós élelmiszerekből álló csomagot kap

Újraszervezett Szociálpolitikai Kerekasztal, Cipősdoboz akció, ételosztás.

Tisztelt Lakosság! Kedves Dombóváriak!

Örömmel osztom meg Önökkel, hogy november 24-től minden 80 év feletti számára, közel 1000 háztartásba eljuttatunk egy tartós élelmiszerekből álló csomagot a Dombó-Csipssz Családi, Ifjúsági, Polgári Sport Szervezet közreműködésével a Miniszterelnökség támogatásával, melyhez a BGA Zrt. biztosított forrást. A csomagok kiszállításában Dombóvár Város Önkormányzata vállalt szerepet. Így igazi összefogással valósulhat meg a karácsony előtti adományozás.

Emellett újraszerveztük a Szociálpolitikai Kerekasztal működését, melynek legfőbb célja a hátrányos helyzetű, szegény családok támogatása, a betegségben szenvedők teljes körű ellátása, valamint az elesettek felkarolása.
A városban működő szervezetekkel, hivatalokkal és intézményekkel azon dolgozunk, hogy minden családba eljusson a segítség, ahol szükség van rá az év 365 napján.

Az ünnepek előtt több gyűjtés, szervezett támogatás és adományozás indult el.

Október elejétől egy éven keresztül ingyenes zöld szám áll mindenki rendelkezésére, ahol problémájára megpróbálunk megoldást találni. 06-80/496-003

November 15. és december 15. között meghirdettük a Cipősdoboz akciót. A város négy pontján várjuk az adományokat nem (fiú/lány, nő/férfi) és életkor megjelölésével: Ági Boltja – Újdombóvár, Kissler Sörfőzde – Kertváros, Ditáll Festékbolt – Ady utca és Művelődési Ház - Hunyadi tér.
Az összegyűlt csomagokat advent negyedik vasárnapján szétosztjuk három szervezet között annak érdekében, hogy a megfelelő helyekre jussanak el az ajándékok.

December 10-én országos kezdeményezésnek köszönhetően ételosztás lesz városunkban. Helyszín: Dombóvár, Ady u. 60. Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, Új Esély Központ udvarában 14:00 – 17:00 között.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Pintér Szilárd
polgármester

Címkék: adománygyűjtés

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

2021. December 03. 13:40, péntek | Helyi

25 éves a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület

Tisztelt Olvasó! Egy rövid ismertetőt szeretnénk közreadni egyesületünk történetéről. A részletes megemlékezést a 2021. évi évkönyvünkben adjuk majd közre.

2021. December 02. 14:49, csütörtök | Helyi

Várja a kisgyermekeseket Dombóváron a Biztos Kezdet Gyerekház

Szeretnétek kimozdulni, új élményeket szerezni és egy jó közösségbe tartozni? Ha válaszotok igen, akkor itt az idő, hogy ellátogassatok a Biztos Kezdet Gyerekházba!

2021. December 01. 16:02, szerda | Helyi

Korizhatnak testnevelés órán a dombóvári iskolások

Dombóvár Város Önkormányzata térítésmentesen biztosítja a dombóvári általános és középiskolák diákjai részére a testnevelés órák keretében a korcsolyázási lehetőséget.