Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Augusztus 16. 07:57, kedd | Helyi
Forrás: Kaposszekcsői Közösségi Ház

Napközis tábor Kaposszekcsőn: élmények két turnusban - képgalériákkal

Napközis tábor Kaposszekcsőn: élmények két turnusban - képgalériákkal

Az idein nyár már az ötödik volt a sorban, amikor napközis tábort rendeztek a kaposszekcsői közösségi házban. A gyerekek két turnusban, reggel nyolc óra és délután fél öt között élvezhették az együttlét örömeit.

A helybéli szülőknek a tábor ingyenes volt, költségeit az önkormányzat átvállalta. A táborban segítő felnőttek sem kértek munkájukért tiszteletdíjat, mindenki társadalmi munkában dolgozott.

Az első turnus augusztus 1-jétől 5-ig tartott, és az első és második osztályosok vettek részt benne. Szerepelt a programban kézműveskedés, agyagozás, sportverseny, kirándulás Dombóvárra és Kaposvárra. Dombóváron a rendőrkapitányság épületét és a szigeterdei lakótornyot látogatták meg. Kaposváron séta, a Rippl-Rónai Múzeum és mozilátogatás szerepelt a programban. Persze a szabad játéknak is teret engedtek.

Augusztus 8-tól 12-ig a harmadik és negyedik osztályosok táboroztak a közösségi házban. Kézműveskedés, nemezelés, kerékpáros ügyességi verseny, sétakocsikázás, kirándulás Dombóvárra és Kaposvárra színesítette a programjukat. A nagyobb gyerekek előtt már nem ismeretlen Fekete István neve, ezért közösen ellátogattak a Fekete István Múzeumba, ahol F. Bodó Imre nagy szeretettel és szakszerű tájékoztatással várta őket. Megcsodálhatták Hú, Kele, Csí vagy éppen Bogáncs és Vuk ereklyéit, majd a Helytörténeti Gyűjteményben régi korok tárgyaival kerültek közelebbi kapcsolatba. A délutáni kerékpáros ügyességi versenyen Bíró Tamás körzeti megbízott és Mayer Levente, a polgárőrség vezetője, valamint nagyszülők segítségével elméleti és gyakorlati kerékpáros tudásukat mutathatták be. Csütörtökön az Evangélikus Diakóniai Otthonban látták vendégül a táborozókat, ahol Szabó Szilárd lelkész vezetésével közös áhítaton vettek részt a lakókkal közösen, majd kézműves- és sportfoglalkozásokon mutathatták be ügyességüket. Nagyon gyorsan elrepült a hét, többen szerették volna, ha a rákövetkező héten is folytatódna a tábor. A szülők örömére csemetéik hasznosan és nem az utcán csellegve töltöttek egy hetet, talán ők is nyugodtabb szívvel dolgoztak.

A szülők egy-egy hétig biztonságban tudhatták csemetéiket, így talán ők is nyugodtabb szívvel dolgoztak…

Az első turnus képei a kapcsolódó galériánál tekinthetők meg. A második csoport képgalériája a lenti fotóra kattintva nyitható meg.
 


 

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.