Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 16. 07:57, kedd | Helyi
Forrás: Kaposszekcsői Közösségi Ház

Napközis tábor Kaposszekcsőn: élmények két turnusban - képgalériákkal

Napközis tábor Kaposszekcsőn: élmények két turnusban - képgalériákkal

Az idein nyár már az ötödik volt a sorban, amikor napközis tábort rendeztek a kaposszekcsői közösségi házban. A gyerekek két turnusban, reggel nyolc óra és délután fél öt között élvezhették az együttlét örömeit.

A helybéli szülőknek a tábor ingyenes volt, költségeit az önkormányzat átvállalta. A táborban segítő felnőttek sem kértek munkájukért tiszteletdíjat, mindenki társadalmi munkában dolgozott.

Az első turnus augusztus 1-jétől 5-ig tartott, és az első és második osztályosok vettek részt benne. Szerepelt a programban kézműveskedés, agyagozás, sportverseny, kirándulás Dombóvárra és Kaposvárra. Dombóváron a rendőrkapitányság épületét és a szigeterdei lakótornyot látogatták meg. Kaposváron séta, a Rippl-Rónai Múzeum és mozilátogatás szerepelt a programban. Persze a szabad játéknak is teret engedtek.

Augusztus 8-tól 12-ig a harmadik és negyedik osztályosok táboroztak a közösségi házban. Kézműveskedés, nemezelés, kerékpáros ügyességi verseny, sétakocsikázás, kirándulás Dombóvárra és Kaposvárra színesítette a programjukat. A nagyobb gyerekek előtt már nem ismeretlen Fekete István neve, ezért közösen ellátogattak a Fekete István Múzeumba, ahol F. Bodó Imre nagy szeretettel és szakszerű tájékoztatással várta őket. Megcsodálhatták Hú, Kele, Csí vagy éppen Bogáncs és Vuk ereklyéit, majd a Helytörténeti Gyűjteményben régi korok tárgyaival kerültek közelebbi kapcsolatba. A délutáni kerékpáros ügyességi versenyen Bíró Tamás körzeti megbízott és Mayer Levente, a polgárőrség vezetője, valamint nagyszülők segítségével elméleti és gyakorlati kerékpáros tudásukat mutathatták be. Csütörtökön az Evangélikus Diakóniai Otthonban látták vendégül a táborozókat, ahol Szabó Szilárd lelkész vezetésével közös áhítaton vettek részt a lakókkal közösen, majd kézműves- és sportfoglalkozásokon mutathatták be ügyességüket. Nagyon gyorsan elrepült a hét, többen szerették volna, ha a rákövetkező héten is folytatódna a tábor. A szülők örömére csemetéik hasznosan és nem az utcán csellegve töltöttek egy hetet, talán ők is nyugodtabb szívvel dolgoztak.

A szülők egy-egy hétig biztonságban tudhatták csemetéiket, így talán ők is nyugodtabb szívvel dolgoztak…

Az első turnus képei a kapcsolódó galériánál tekinthetők meg. A második csoport képgalériája a lenti fotóra kattintva nyitható meg.
 


 

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.