Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 01. 09:29, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Óriási akció: 300 rendőr 11 helyszínen csapott le - Videó

Óriási akció: 300 rendőr 11 helyszínen csapott le - Videó

Két megyében, 11 helyszínen, 300 rendőr akciózott. Bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytat büntetőeljárást Kristijan S. és társai ellen a rendőrség.

A Soproni Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya még 2020 májusában olyan információt kapott, mely szerint Sopron belvárosának egyik lakásához tartozó postaládáját kábítószer érékesítésére használják. A jelzést követően a rendőrkapitányság felderítői beazonosították a postaládához tartozó lakás bérlőjét és vevőkörét, majd 2020. november 24-én elfogták a kábítószer terjesztésével foglalkozó gyanúsítottakat. A házkutatás során különösen jelentős mennyiségű extasytablettát foglaltak le, továbbá kis mennyiségben marihuánát és amfetamint – közölte a rendőrség.

Kitérve arra, hogy a nyomozók széleskörű adatgyűjtés során beazonosították a kábítószer-terjesztők beszerzési forrását. S. Csabáról kiderült: először havi, majd heti rendszerességgel több kilogramm kábítószerrel látta el dílereit. A hálózat tagjai a Dunántúlon legalább öt megyében értékesítették a kábítószert, főleg marihuánát és kisebb mennyiségben amfetamint, így 2020 nyarától legalább 100 kilogramm kábítószer szervezett értékesítéséért felelősek.

S. Csaba a kábítószert külföldi kapcsolatán keresztül szerezte be, majd szállította Magyarországra.

A bűnszervezeten április 28-án hajnalban ütöttek rajta a rendőrök a TEK-kel. Sopronban nyolc, míg Zala megyében két helyszínen, ahol elfogták a bűnszervezet közép és felső szintjén elhelyezkedő valamennyi kábítószer-terjesztőt.

Elfogták a bűnszervezet albán származású, koszovói vezetőjét, Kristijan S.-t is, akinek a búvóhelyén 5 kilogramm marihuánát, 1,5 kilogramm amfetamint és több ezer euró készpénzt foglalt le a nyomozó hatóság.

Az összehangolt akcióban 10 kilogramm különböző fajtájú kábítószert, vagyonvisszaszerzés keretében pedig több nagy értékű járművet, készpénzt, ékszereket és órákat foglaltak le a nyomozók.

A rendőrök 9 gyanúsítottat bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít, és kezdeményezte valamennyiük letartóztatását, amit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.