Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2023. Október 12. 16:23, csütörtök | Helyi

Öt programot szerveztek Dombóváron az Országos Könyvtári Napok keretében

Öt programot szerveztek Dombóváron az Országos Könyvtári Napok keretében

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli fotóművészeinek fotóiból nyílt kiállítással indult a programsorozat október 2-án a Földi István Könyvtárban.

Bán Emma könyvtárvezető köszöntőjét követően a kiállítást Fekete Tamás az egyesület alelnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a szervezetet 2002-ben 27 lelkes fotográfus, fotóművész alapította és napjainkra 9 országból közel 200 főre bővült a tagjainak száma. Majd Tilinger Sándor osztotta meg gondolatait a közönséggel. A kiállítás 1 hónapig lesz látogatható a könyvtárban.

Majd Tomcsányiné Goróczi Katalin, Szentendrén élő nyugdíjas pedagógus, egykori dombóvári diák volt vendége a Földi István Könyvtár programjának, akivel a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület képviseletében Takács Istvánné helytörténeti kutató beszélgetett. A műsorban Katalin Mély kút az éj című kötetében megjelent verseiből és Dombóvárról írt novelláiból hangzott el válogatás Juhász Csilla és Kőszegi Csaba Valér közreműködésével.

Szerdán „Ne szégyelld, hogy van lelked!” címmel Németh Nyiba Sándor a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör elnöke, költő, zeneszerző, olimpikon látogatott Dombóvárra. Az est folyamán történetek hangoztak el Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre, Babits Mihály életéből. A rendezvényen vendégeink Deák Attila dombóvári festő alkotásait tekinthették meg.

A dombóvári születésű Balaskó Ákos Petri György-díjas költő. programozó verseskötet bemutatóján vehettek részt az érdeklődők, a szerzővel Albrecht Ferenc gimnáziumi tanár beszélgetett.

Végül vasárnap a legkisebbeket szólították meg, Deli Orsi kedveskedett Kerekítő műsorával kicsiknek és szüleiknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.