Városlista
2023. február 9, csütörtök - Abigél

Hírek

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t csütörtökön.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: a támogatást az igényelheti, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 133 ezer forintot. Egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a nettó jövedelemkorlát havi 159 600 forint.

A támogatás mértéke egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 8000 forint havonta, családban élők esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 6000 forint havonta háztartásonként.

A polgármester kiemelte: a támogatás iránti kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani, amelyhez szükséges csatolni jövedelemigazolást és az érintett lakás használati jogcímét igazoló irat másolatát, amely lehet tulajdoni lap, adásvételi szerződés, bérleti szerződés, albérleti szerződés vagy szívességi lakáshasználatról szóló tulajdonosi nyilatkozat. Ezen kívül mellékelni szükséges az átlagfogyasztást meghaladó fogyasztásról szóló számlarészletező igazolást. A kérelmet személyesen a polgármesteri hivatal hatósági iroda szociálpolitikai osztály Rákóczi úti ügyfélszolgálatán vagy postai úton a Kossuth tér 1. szám alá címezve, illetve elektronikus úton lehet benyújtani - tette hozzá.

Címkék: rezsitámogatás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 13:52, szerda | Belföld

Itt a várva-várt magyar sci-fi előzetese

A Műanyag égbol című film cselekmény 100 évvel előre, 2123 Magyarországára repíti a nézőt.

2023. Február 08. 13:24, szerda | Belföld

Már 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak

Eddig 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak, hamarosan pedig bővül a mentésben résztvevő magyar kontingens Törökországban - közölte Szijjártó Péter.

2023. Február 08. 13:23, szerda | Belföld

BÁV: háromszorosára nőtt a befektetési arany forgalma tavaly

Tavaly 3,3 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek befektetési célú aranyat, ami a 2021-es forgalom háromszorosa; az értékesített aranytömbök mennyisége december végére elérte a 141 kilogrammot - tájékoztatta a BÁV Zrt.