Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Június 13. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

A rendőrség és a megyei roma önkormányzatok vezetői részvételével a közelmúltban tartottak értekezletet a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

A találkozó megtartására a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítélet mentes viszony megteremtése érdekében meghozott ORFK intézkedési terv alapján került sor. A megbeszélésen a korábban meghatározott feladatok végrehajtásának értékelése és a helyi feladatok egyeztetése volt a téma.

A fórumot Dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket. Ezután Orsós Zoltán r. őrnagy területi kisebbségi összekötő köszöntötte a meghívottakat, majd tájékoztatta a megjelenteket az ORFK 2023. évi feladattervéről a témával kapcsolatban. Lényegi elemként említette a roma fiatalok rendőrré válásának programját, a pályaorientációs feladatokat, közös feladatként megjelölve a roma fiatalok tájékoztatását a rendvédelmi képzésekről.

A jelenlévőknek Kovács Richárd r. főhadnagy úr, a közelmúltban Arany pánt díjat nyert kollégánk rövid tájékoztatást adott saját életpályájáról, rámutatva, miként jutott el egy komfort nélküli házból a rendőrtiszti kinevezésig.

Zsiga Péter r. őrnagy úr, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetése, valamint a Tolna Vármegyei Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport nevében is köszöntötte a megjelenteket. Rövid tájékoztatást adott a munkacsoport működéséről, céljairól, egyben hangsúlyozta a munkacsoport, azon keresztül az ehhez hasonló értekezletek, párbeszédek fontosságát.

Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat képviselője elmondta, hogy büszke a Tolna Vármegyei együttműködésre. Jelezte, tudomása szerint változások várhatóak a nemzetiségi törvény módosítása miatt. Elmondta, hogy az országos központtal egyeztetve, részt szeretnének venni a határvadász kiképző tábor megtekintésén, ezzel is biztosítva, hogy a roma fiatalok tájékoztatása jobb legyen. Sárközi úr is kitért a pályaorientációs programokra, a roma fiatalok rendőrré válásának segítésére, hangsúlyozva, hogy tudja, nekik ezen a területen még sok feladatuk van.

Ezt követően az észrevételek, hozzászólások következtek, majd Kapitány úr megköszönte az értekezleten történő aktív részvételt és lezárta a fórumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.