Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. December 10. 14:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Sajtótájékoztató a MÁK Információs Napról

Sajtótájékoztató a MÁK Információs Napról

A Magyar Államkincstár megyei igazgatósága a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán szervezett Információs Napot csütörtökön.

A rendezvényt megelőzően sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről Hirt Ferenc megyei fejlesztési biztos, Fehér János igazgató, valamint Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke.
Hirt Ferenc a sajtótájékoztatón bejelentette: a Nemzetgazdasági Minisztérium legkésőbb hétfőig kiírja a TOP pályázati felhívásait. A fejlesztési biztos emlékeztette a jelenlévőket, hogy Tolna megyének összesen több mint 34 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésére, amelynek felhasználása során a gazdaságfejlesztés lesz az elsődleges szempont. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a TOP célkitűzéseinek megvalósításával hozzájárul a megye népességmegtartó erejének növeléséhez, azonban ehhez további források is szükségesek.
Fehérvári Tamás a megye előkészítő feladataira utalva kijelentette: a közgyűlés minden vonatkozó fejlesztési dokumentumot elfogadott, így az önkormányzat felkészült a pályázati felhívások megjelenésére. Az igazi munka akkor indul el, amikor az Irányító Hatóság döntést hoz a TOP érintett szereplőinek – egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok –elképzeléseiről, s ezt követően megkezdhetik azok megvalósítását is. Az elnök célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a megye jól szerepeljen a források hasznosítását illetően. Ehhez olyan megyei szereplőkre (vállalkozások, szakmai szervezetek, érintett felek) van szükség, amelyekkel partneri együttműködés valósítható meg a sikeres pályázás érdekében. Példaként említette meg a Kormányhivatalt, amelynek Foglalkoztatási Főosztályával már meg is kezdődtek az egyeztetések egy foglalkoztatási paktumról.
Fehér János tájékoztatta a résztvevőket, hogy a TOP lebonyolításában a Magyar Államkincstárnak is jelentős szerepet szántak. A megyei irodák feladata elsődlegesen és többek között a kedvezményezettekkel való közvetlen kapcsolattartás, a megvalósulás nyomon követése, valamint a kifizetési kérelmek és támogatási szerződések kezelése. Az igazgató ismertette a TOP célkitűzéseit, mint például a foglalkoztatás elősegítését és a vállalkozásbarát környezet kialakítását. Mint elmondta, a program forrásai elsősorban az önkormányzatok – a már említett célkitűzések mentén tervezett – fejlesztéseit szolgálják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.