Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2016. November 19. 05:20, szombat | Kék hírek
Forrás: mti

Sodrófával pénzt rabolt, mehet a fegyházba

Sodrófával pénzt rabolt, mehet a fegyházba

Jogerősen öt év fegyházbüntetést kapott egy 25 éves férfi, aki fiatalkorú társával tavaly decemberben sodrófával fenyegetőzve rabolta ki a szentpéterúri kocsma pultosát

- tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t. Beznicza Árpád a csütörtöki ítéletről beszámolva közölte: a 25 éves férfi és 17 éves társa tavaly decemberben úgy döntött, elveszi a szentpéterúri kocsma pultosának táskáját, amikor a férfi hazafelé indul zárás után.

A két tettes magához vett egy sodrófát, és amikor a pultos elindult, az idősebb férfi "rablás" felkiáltással rátámadt. A sodrófával tarkón ütötte áldozatát, majd elvette a táskáját és társával együtt elfutott.

A rablók a zsákmányul megszerzett 162 ezer forintot egymás között elosztották és el is költötték, a sértett táskáját pedig - amelyben az iratai és némi készpénzt tartalmazó pénztárcája volt - elégették.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért öt év fegyházbüntetést szabott ki. Fiatalkorú társát bűnsegédként ítélte egy év és 10 hónap szabadságvesztésre, de ennek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet mindkét vádlott esetében jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 09:06, csütörtök | Kék hírek

Két rendőrt is megvert egy szlovák férfi Miskolcon

Az egyik rendőrt páros lábbal rúgta fejbe az agresszív férfi.

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.