Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2020. Április 14. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szabadtéri tűzesetekhez és műszaki mentéshez is vonultak a dombóvári tűzoltók a hosszú hétvégén

Szabadtéri tűzesetekhez és műszaki mentéshez is vonultak a dombóvári tűzoltók a hosszú hétvégén

Tolna megye lánglovagjai összesen 21 tűzesethez és 7 műszaki mentéshez vonultak.

Az április 10-e 0:00-tól érvényben lévő egész ország területét érintő tűzgyújtási tilalom betartásának fontosságát számos, az ünnepek alatt történt szabadtéri tűzeset igazolja.

Tűzesetek:
2020. április 9. - csütörtök
A kora délutáni órákban, egy melléképületben autógumi és széna kapott lángra Nakon, a Fő utcában. A kiérkező dombóvári egységek egy vízsugárral verték vissza a lángokat.

Mintegy negyven négyzetméteren lángolt az avar és gaz Koppányszántón, a Szabadság utcában, csütörtök délután. Tamási település önkéntes tűzoltói egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével számolták fel a káresetet.

2020. április 10. - nagypéntek
Családi ház udvarában felhalmozott növényi hulladék égett Dombóváron, a Gárdonyi utcában, péntek reggel. A város lánglovagjai két fecskendővel érkeztek a helyszínre, ahol az öt négyzetméternyi tüzet végül egy gyorsbeavatkozóval oltották el.

Körülbelül tíz köbméternyi használt akácoszlop és szőlőtuskó égett negyven négyzetméteren, nagypéntek reggelén, Szekszárdon, a Baranya völgyben. A megyeszékhely lánglovagjai a keletkezett tüzet 3 vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy személygépjármű Vékényen a fő utcában. A tűzesethez Bonyhád hivatásos és Szászvár önkéntes tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral szorították vissza a lángokat.

Fél hektáron égett le a nádas Tamásiban, a Csollányos pusztán péntek kora délután. A település önkéntes tűzoltó egyesülete egy fecskendővel érkezett a kárhelyszínre, ahol a nádas és a fenyőerdő aljnövényzete még foltokban izzott. Az egységek a tüzet puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámok segítségével oltották el.

2020. április 11. - szombat
Kétszáz négyzetméteren lángoló aljnövényzethez, valamint fasorhoz riasztották a paksi tűzoltókat szombaton, a Vácika dűlőn található Lovastanyához. A kiérkező egységek három vízsugárral verték vissza a lángokat.

2020. április 12. - vasárnap
Tamási külterületén, Csollányos pusztán, egymáshoz közeli két helyszínen égett nádas és foltokban fenyőerdő aljnövényzete. A káresethez Dombóvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága két szerrel, Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesülete egy fecskendővel érkezett. Az egységek a tüzet vízsugarakkal és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Egy hektártárnyi területen lángolt az avar és a gaz késő délután, Fürgéden, ahol a keletkezett tüzet Tamási önkéntes tűzoltói egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltották el.

Lángoló személygépkocsihoz vonultak Tamási önkéntes tűzoltói vasárnap, az esti órákban, a 6313-as út 20. kilométerszelvényéhez. Az egység két vízsugárral oltotta el a keletkezett tüzet.

Egy személygépkocsi kipufogója gyulladt ki Bonyhádon, a Gyár utcában. A helyszínre a település hivatásos és önkéntes tűzoltóit riasztották, a késő esti órákban. Áramtalanítás után a lángokat egy vízsugárral oltották el a kiérkező egységek.

Műszaki mentések:
2020. április 10. - nagypéntek
Két személyautó ütközött a 61-es főúton a Mászlonyi elágazó közelében a 82-es kilométerszelvénynél. A Tamási irányából Dombóvár felé közlekedő személyautó vezetője előzési manőver közben elveszítette uralmát a gépjármű felett. A gépjármű a szemből érkező gépkocsi oldalának csapódott, majd az árokba hajtott, ahol egyszer megperdülve a kerekein állt meg. A balesetben komolyabb sérülést senki sem szenvedett. A balesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották. A könnyebb sérülteket a mentőszolgálat szakemberei ellátták. A helyszínt a rendőrség is biztosította.

2020. április 11. - szombat
Két személyautó ütközött Pakson, a 6-os számú főút 107-es kilométerszelvényénél, szombaton, a kora délutáni órákban, a volt Vasúti Múzeumnál. Az egyik gépjármű egy másikat vontatott, ezért a balesetben összesen három jármű és négy fő volt érintett. Egy fő könnyebben sérült. Rendőrség és a mentőszolgálat egységei is helyszínen tartózkodtak. A műszaki mentésben két paksi szer vett részt. A káreset felszámolása teljes útzár mellett zajlott.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél