Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Október 06. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Szeptember végén újra ülésezett a képviselő-testület Dombóváron

Szeptember végén újra ülésezett a képviselő-testület Dombóváron

Tizennégy napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Megtörtént az államháztartásról szóló törvény szerinti kötelező, harmadik negyedéves költségvetési felülvizsgálat, a grémium elfogadta a szükséges módosításokat. Megállapítható, hogy a hatékony gazdálkodásból következően az önkormányzat megőrizte likviditását, és a beszállítók napra készen kerülnek kifizetésre. Mindezt tesszük úgy, hogy ez idáig a folyószámlahitel keretből egy forint igénybevételére sem volt szükség – hívta fel a figyelmet Pintér Szilárd polgármester. Óriási eredmény emellett, hogy az önkormányzat jelentős beruházásokat tud megvalósítani saját forrásból, mint az Erzsébet utca járdafelújítása, csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, a temetők parkolóinak, illetve a nevelési intézmények felújítása.

A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területének tűzvédelmi helyzetéről fogadott el beszámolt a képviselő-testület. Szabó Jenő tű. ezredes, kirendeltségvezető és Dávid Sándor tű. alezredes, tűzoltóparancsnok is részt vett a tanácskozáson. Kalenics János üzemvezető és Szitás Tamás szakterületi mérnök a DRV Zrt. képviseletében két előterjesztésnél is érdekelt volt. Esetükben a víziközmű szolgáltatás 2022-2036. évekre vonatkozó gördülő fejlesztési terveiről, valamint a víziközmű hálózatok átalakítására, hatékonyságnövelő fejlesztésére, víziközmű rendszerek műszaki állapotának felmérésére, problémák feltárására kiírt pályázat miatt határozott a testület.

A sportrendelet módosítására is sor került. Legutóbb a Buzánszky Jenő sportösztöndíjprogram szabályainak változása, valamint a Farkas Attila Uszoda dombóvári lakó-, illetve tartózkodási hellyel rendelkezők általi kedvezményes használatának biztosítása indokolta a változtatást, most a három sportlétesítmény átnevezése miatt került újra napirendre, ezért a teljes rendelet aktualizálása megtörtént, melyben a Dombóvári Sporttanács is részt vett javaslataival.

Dombóvár Város Önkormányzata önként vállalt feladatként már huszonegyedik éve veszt részt a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben. Ennek célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. Részletekről a honlapon és a hirdetésben megjelölt linken olvashatnak, jelentkezési határidő november 5. Érdeklődni a +36-74/564-564 telefonszámon lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.