Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2021. Október 06. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Szeptember végén újra ülésezett a képviselő-testület Dombóváron

Szeptember végén újra ülésezett a képviselő-testület Dombóváron

Tizennégy napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Megtörtént az államháztartásról szóló törvény szerinti kötelező, harmadik negyedéves költségvetési felülvizsgálat, a grémium elfogadta a szükséges módosításokat. Megállapítható, hogy a hatékony gazdálkodásból következően az önkormányzat megőrizte likviditását, és a beszállítók napra készen kerülnek kifizetésre. Mindezt tesszük úgy, hogy ez idáig a folyószámlahitel keretből egy forint igénybevételére sem volt szükség – hívta fel a figyelmet Pintér Szilárd polgármester. Óriási eredmény emellett, hogy az önkormányzat jelentős beruházásokat tud megvalósítani saját forrásból, mint az Erzsébet utca járdafelújítása, csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, a temetők parkolóinak, illetve a nevelési intézmények felújítása.

A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területének tűzvédelmi helyzetéről fogadott el beszámolt a képviselő-testület. Szabó Jenő tű. ezredes, kirendeltségvezető és Dávid Sándor tű. alezredes, tűzoltóparancsnok is részt vett a tanácskozáson. Kalenics János üzemvezető és Szitás Tamás szakterületi mérnök a DRV Zrt. képviseletében két előterjesztésnél is érdekelt volt. Esetükben a víziközmű szolgáltatás 2022-2036. évekre vonatkozó gördülő fejlesztési terveiről, valamint a víziközmű hálózatok átalakítására, hatékonyságnövelő fejlesztésére, víziközmű rendszerek műszaki állapotának felmérésére, problémák feltárására kiírt pályázat miatt határozott a testület.

A sportrendelet módosítására is sor került. Legutóbb a Buzánszky Jenő sportösztöndíjprogram szabályainak változása, valamint a Farkas Attila Uszoda dombóvári lakó-, illetve tartózkodási hellyel rendelkezők általi kedvezményes használatának biztosítása indokolta a változtatást, most a három sportlétesítmény átnevezése miatt került újra napirendre, ezért a teljes rendelet aktualizálása megtörtént, melyben a Dombóvári Sporttanács is részt vett javaslataival.

Dombóvár Város Önkormányzata önként vállalt feladatként már huszonegyedik éve veszt részt a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben. Ennek célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. Részletekről a honlapon és a hirdetésben megjelölt linken olvashatnak, jelentkezési határidő november 5. Érdeklődni a +36-74/564-564 telefonszámon lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 13:20, péntek | Helyi

Az Illyés Gyula Gimnázium két tehetséges diákja részesült ösztöndíjban

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával a 2016/2017. tanévben indította el a dombóvári tehetséges diákok megtartása irányuló ösztöndíjprogramját.

2021. Október 21. 21:33, csütörtök | Helyi

Csősz Lászlóné, Kissné Megyeri Csilla és Pető Mária Judit részesült kitüntetésben

Október 19-én az Emberi Erőforrások minisztere által adományozható szakmai elismerések átadására került sor.

2021. Október 20. 20:41, szerda | Helyi

Dombóvári rendőr mentette ki a vízbe esett férfit

A Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhása, Márton Krisztián r. törzsőrmester egy helyi férfit húzott ki a település melletti Szállásréti-tóból.

2021. Október 19. 08:47, kedd | Helyi

Lukács-nap alkalmából adtak át elismeréseket a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

Pintér Szilárd polgármester is meghívást kapott a Dombóvári Szent Lukács Kórház ünnepségére. Az eseményen részt vett a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetősége, valamint Dr. Oszvald Péter aneszteziológus főorvos.