Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 02. 07:53, szerda | Bulvár
Forrás: STOP

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Első zenekarát, a One Worldöt tizenöt évesen alapította, majd egy év múlva már a Fermben zenélt.

Szikora Robi 1973-ban belépett a Hungáriába, ahol hét évet játszott, majd 1982-ben megalapította az R-GO-t. Hazánk egyik legsikeresebb, legfoglalkoztatottabb zenésze. Sok helyen járt a világban, és több ajánlatot kapott külföldről.

Gyerekkoromtól sztár akartam lenni, és a Jóisten is úgy akarta, hogy szórakoztató kisiparos legyek. De jobban érzem magam itthon, a házamban, ott tudok igazán kikapcsolódni. Ha elhagyod a szép kis hazádat, kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz a nyelv miatt is. Ha beszéled is más népek nyelvét, tudod, hogy nem értenek meg igazán. Itthon fél mondatból is megértem az embereket - hangsúlyozza Szikora Robi, aki külföldön is betér a templomokba.

Az egész világon jól ismerem a templomokat. Itthon a pasarétibe járok hosszú évtizedek óta. Miután leszállok a repülőről, és a csomagjaimat elhelyezem a szállásomon, azonnal megkeresem a legközelebbi templomot, és megköszönöm Istennek, hogy eljuthattam ide is. Eszembe jut ilyenkor, hogy csóró rákospalotai gyerek voltam, aki éjt nappallá téve csak dobolt.

Szikora Robi több mint negyven éve van a pályán. A legkisebb falvakba is elmegy.

Csodálatos helyek vannak, és mostanában rengeteg jó kis fesztivált rendeznek, ahová meghívnak. Olyan helyeken is jártam, melyekről korábban nem is hallottam. Vannak olyan kis falvak, ahol nem tudják megvenni a koncertet, de oda is el kell menni. Ilyenkor nem viszem a zenészeket.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára