Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2019. Augusztus 29. 08:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szűz Mária életútját mutatja be a képsorozat

Szűz Mária életútját mutatja be a képsorozat

Augusztus 15-én az újdombóvári Nagyboldogasszony templom felszentelésének 85. évfordulója tiszteletére nyílt festménykiállítása Orbánné Zsoldos Annának a Kertvárosi Közösségi Házban.

A városban nevelkedett és onnan elszármazott művésztanár Szűz Máriának az életútját mutatja be képein. A „Patrónánk: Ég és Föld királynője” címet viselő tárlat megnyitóján Gáspár Boldizsár kántor orgonált és énekelt, Takács Istvánné helytörténész pedig arról beszélt, hogy „igazi egyedi gyöngysort” láthatnak az érdeklődők Magyarország védőszentjéről.
- Az apokrif irodalmat tanulmányozva számos Szűz Máriáról szóló történetet, legendát olvastam el - mondta Orbánné Zsoldos Anna. - A saját elképzelésem szerint alakítottam ki a róla készített képsorozatomat. Nagyon figyeltem a megfelelő színek és a szimbólumok használatára, ezekkel megpróbáltam a régi mesterek hagyományait folytatni a hitelesség érdekében.
A festmények között Magyarfalviné Haszonics Krisztina kalauzolta végig a szépszámú közönséget és méltatta az alkotó munkásságát.
A kiállítás megnyitója után imaóra és ünnepi szentmise következett az újdombóvári római katolikus templomban, ahol az azt megálmodó építész - dr. Fábián Gáspár - unokái is jelen voltak és meséltek a számos hazai egyházi ingatlant megtervező nagyapjukról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.