Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 07. 08:36, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Tájékoztató a kommunális és szelektív hulladékok gyűjtésével kapcsolatban

Tájékoztató a kommunális és szelektív hulladékok gyűjtésével kapcsolatban

Kérjük, hogy a háztartásokban keletkező kommunális és szelektív hulladékokat (papír, műanyag, könnyűfém) a hulladékszállítási rendnek megfelelően adják át a közszolgáltató részére.

Dombóvár Város Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hatóság a jövőben is fokozottan fellép a jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladék birtokosaival szemben a város tiszta és esztétikus képének kialakítása és fenntartása, valamint a városban élők egészsége, továbbá a környezet védelme érdekében. Az illegális hulladékelhelyezés bírságot von maga után. Ez a jogellenes tevékenység emberi hanyagságról, nemtörődömségről, felelőtlenségről árulkodik, és megsérti a vonatkozó jogszabályokat és társadalmi normákat.

Kérjük, hogy a háztartásokban keletkező kommunális és szelektív hulladékokat (papír, műanyag, könnyűfém) a hulladékszállítási rendnek megfelelően adják át a közszolgáltató részére. A városi szelektív hulladék-gyűjtő szigeteken az üveg gyűjtése is biztosított.

Korábban több szelektív hulladék-gyűjtő sziget megszüntetésre került már a városban a gyűjtőhelyek nem rendeltetésszerű használata miatt. Jelenleg is több gyűjtőponton vannak állandó problémák (Petőfi tér, Gárdonyi utca), melyre az önkormányzat és a szolgáltató megfelelő megoldást keres. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a hulladékot az arra rendszeresített edényzetbe gyűjtse. A kommunális és szelektív hulladékszállítás keretében el nem szállítható hulladékot, kérjük, ne az erdő szélén, utak mentén és egyéb, nem szabályos helyszíneken helyezzék el, hanem adják át a kaposszekcsői hulladékudvarba.
A kaposszekcsői hulladékudvarban (Cím: 7361 Kaposszekcső, Ipari park; 564 hrsz., telefon: 30/289-7386; nyitva tartás: hétfőtől-szombatig 8.00-16.00) lehetőség van Dombóvár, Csikóstőttős, Jágónak, Kaposszekcső és Meződ települések lakosainak (kizárólag magánszemélyeknek) előre szelektált hulladékok (zöldhulladék, lomhulladék, üveg, építési törmelék, fénycsövek, gumiabroncs, fáradt olaj, akkumulátor, hűtő, mosógép TV, stb...) leadására is. A hulladékok leadásához a hulladékgazdálkodási díj befizetését igazoló bizonylat, valamint lakcímkártya szükséges.

A város tisztasága közös érdekünk, az illegális szemétlerakók felszámolása nem képezi az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatát. Ennek ellenére saját erő és pályázati forrás felhasználásával az idei évben is sikerült számos problémás területet megtisztítani. Közös odafigyeléssel, nagyobb körültekintéssel a környezetünk tisztasága fenntartható. Járjunk jó példával, ha tízből kilenc ember nem szemetel, a tizedik sem teszi.

Köszönjük, hogy környezettudatos szemléletével és magatartásával Ön is hozzájárul a településünk köztisztaságához.

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.