Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Szeptember 30. 08:31, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Tanévkezdés a Balaton-parton

Tanévkezdés a Balaton-parton

Erdei iskolában jártak a belvárosis hatodikosok szeptember 4-5-6-án a Balaton-felvidéken.

Keszthelyen a Festetics-kastély különösen tetszett az 51 fős gyerekcsapatnak. Délután megmásztuk a Szent György-hegyet. Fantasztikus gyorsasággal, nagyon ügyesen haladtunk a bazaltorgonák tövénél, a meredek nehéz terepen is, egészen a hegy csúcsáig. Innét az egész Tapolcai-medencét és a lenyűgöző szépségű tanúhegyeket is láthattuk. A túra Hegymagasról indult, és Raposkán ért véget.

A pálkövei táborban aludtunk, a második napot pedig a Káli-medencében töltöttük. A festői Salföld majorságában ősi magyar állatok társaságát élveztük. Kékkúton üvegeinket megtöltöttük a Theodora forrás hűs ásványvizével. A Hegyestű kráterében varázslatos hangulatban tanultuk meg a vulkán háromszakaszos működését. A szikrázó napsütésben élvezetes volt a fürdés a Balaton langyos vizében a tábori strandon.

A harmadik nap is tartalmas volt, az örvényesi vízimalom után a Tihanyi-félszigetre, az Apáti-hegyre kirándultunk. Nagy élmény volt a kilátóból a Külső-és Belső-tó, a gejzírkúpok, az Apátság látványa, melyet aztán belülről is megnéztünk. Kipróbáltuk és hallottuk is a tihanyi visszhangot!
Balatonfüreden fagyiztunk egy utolsót, este már a saját ágyunkban aludtunk.

Nagyon jól szórakoztunk, sokat tanultunk, jókat túráztunk, kiválóan éreztük magunkat együtt! Jó csapatmunka volt még a feladatlapok megoldása is.
Köszönjük tanárainknak: Ircsi néninek, Zita néninek, Csilla néninek és Emi néninek!

Somfalvi Józsefné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.