Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2011. Október 20. 13:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Téglajegyeket bocsátott ki a Csiky az épület felújításához

Téglajegyeket bocsátott ki a Csiky az épület felújításához

A kaposvári Csiky Gergely Színház által kibocsátott téglajegyek megvásárlásával lehet hozzájárulni a fennállásának 100. évfordulóját idén ünneplő színház épületének évek óta húzódó felújításához. Kép: Andreas Praefcke

Mint Rátóti Zoltán igazgató szerdán a színházban tartott sajtótájékoztatón mondta, a téglajegyek vásárlására ösztönző felhívásukat figyelemfelkeltésnek szánják. "Naivság lenne azt hinni, hogy ebből elegendő pénz gyűlik össze a mintegy hétmilliárd forintot igénylő felújításhoz", ám a vásárlók száma mindenképpen jelzésértékű lehet, hogy nemcsak a színházbeliek, hanem a város lakói, illetve az országból Kaposvárra látogató színházszerető közönség is fontosnak tartja az épület már évek óta esedékes felújítását - tette hozzá az igazgató.

Az ezer, tízezer és százezer forint értékű téglajegyeket a színházban és a jegyirodában lehet megvásárolni, illetve a színház honlapján lehet megrendelni - közölte Rátóti Zoltán, megjegyezve: a vásárlók nevét - hozzájárulásuk esetén - a megújult színházról készülő albumban is feltüntetik.

A sajtótájékoztatón a színház igazgatója a téglajegy három különböző értékét nagyságbeli különbséggel jelző, a színház logójával ellátott, sorszámozott, limitált példányszámban készült téglákból is bemutatott néhányat. A Gera Katalin kaposvári szobrász készítette téglák már a sajtótájékoztatón elkeltek, köztük három százezer forintot érő tégla. Az egyiket magánemberként Szita Károly, Kaposvár polgármestere vette meg, egy másikat Rátóti Zoltán, egy harmadikat pedig egy színházszerető kaposvári házaspár.

Kérdésre válaszolva az igazgató közölte: a téglajegyeket a felújítás kezdetéig árulják.

Rátóti Zoltán szólt arról is, hogy másodszor is meghirdetik a színház előző igazgatója, Schwajda György emlékének adózva a róla elnevezett pályázatot, amelyre ezúttal mesejátékokat várnak. A kiírás pénteken felkerül a színház honlapjára. A pályázatokat 2012. február elsejéig lehet beküldeni.

Az igazgató egy másik felhívást is közzétett a színház épületének 100 éves fennállása alkalmából a tervek szerint december elején nyíló kiállítás kapcsán. A tárlaton szeretnének minél több relikviát a közönség elé tárni, ezért kérik mindazokat, akik képekkel, korabeli jegyekkel, vagy bármi mással színesíteni tudnák a teátrum történetét bemutató kiállítást, vegyék fel a kapcsolatot a színházzal.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 18:02, péntek | Belföld

Emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma itthon

Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája, a múlt héten 3042 új fertőzöttet regisztráltak, ez 55 százalékos emelkedés az azt megelőző héthez képest

2022. Július 01. 17:00, péntek | Belföld

A munkahelyeken visszavezették a maszkhasználatot Olaszországban

Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát, miután Olaszországban is megemelkedett a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma.

2022. Július 01. 16:00, péntek | Belföld

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki.

2022. Július 01. 15:09, péntek | Belföld

Megtalálták a Visegrádon Dunába fulladt lány holttestét a fővárosnál

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét.