Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2017. Június 22. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tízmilliós rablás Pécsen - megkötözték és megvágták a sértettet

Tízmilliós rablás Pécsen - megkötözték és megvágták a sértettet

Társaival együtt megvert és mintegy 10 millió forintnyi készpénzt vitt el egy pécsi sértettől egy budapesti férfi, a gyanúsított előzetes letartóztatásba került - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Barkaszi Attila közölte: a Pécsi Járásbíróság hétfőn rendelte el az egy hónapig tartó kényszerintézkedést felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított társaival június 16-án éjjel a pécsi családi házban élő sértettet megverte, megkötözte, késsel megvágta és tőle készpénzt követelt. A gyanúsítottak a házból mintegy 10 millió forint értékű - forintban és euróban zsákmányolt - készpénzt vittek el - tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint a rendőrök egy közeli búzatáblában fogták el a gyanúsítottat, akitől csaknem ötmillió forintot és 11 ezer 350 eurót foglaltak le.

Az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményt a különös visszaesőnek minősülő gyanúsított feltételes szabadság hatálya alatt követett el - mondta Barkaszi Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 08:03, vasárnap | Belföld

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó nyerőszámai

2023. Február 05. 07:59, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

2023. Február 05. 07:56, vasárnap | Belföld

Tállai András: a héten dupla nyugdíjat utal a kormány

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték.

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.