Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 14. 10:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tonnaszámra talált hamis és nem megfelelő minőségű mézet a Nébih

Tonnaszámra talált hamis és nem megfelelő minőségű mézet a Nébih

Két vizsgálatkor több mint 10 tonna nem megfelelő minőségű mézet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az előzetes adatgyűjtést követően egy méztermelőnél többszöri, mintavétellel egybekötött ellenőrzéskor a szakemberek 21 hordó - mintegy 3600 kilogramm - igazolatlan eredetű, illetve hamisított mézet találtak egy soltvadkerti vállalkozónál. A Nébih elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megsemmisítését. A hatósági eljárás, valamint a bírság megállapítása folyamatban van.

A másik esetben egy élelmiszer-vállalkozás, miután az alapanyagként megvásárolt mézet gyanúsnak találta, felhívta a hatóságot élelmiszerbiztonsági és nyomon követési ellenőrzésre. A több mint 7,6 tonna - 42 hordó - kifogásolt mézet a vállalkozó saját hatáskörben kivonta a forgalomból, a felelősök felkutatása érdekében a Nébih szakemberei hatósági eljárást indítottak.

A bejelentő az általa üzemeltetett egység számára alapanyagként vásárolta meg a jelentős mennyiségű mézet, amelyről a cég megbízásából elvégeztetett laborvizsgálatok megállapították, hogy magas idegen cukortartalma miatt nem felel meg előírásoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.