Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. November 15. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra, ismét keletről, ezúttal Japánból - tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.

Ez a gyógyszermennyiség megközelítőleg tízezer, tüneteket mutató vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter karanténnaplójában úgy fogalmazott: az elmúlt tizenkét napban, főleg annak első és középső harmadában "elég rendesen megrángatta a vírus", de odáig nem fajult a dolog, hogy kórházba kelljen mennie.

Azonban sajnos egyre többen vannak, akik a tünetek súlyossága miatt kórházi ellátásra szorulnak, nekik jó hír a gyógyszer érkezése - írta.

Vigyázzunk magunkra és egymásra! - zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.