Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 04. 16:28, hétfő | PR
Forrás: (x)

Üzlet eladó: megéri belevágni?

Üzlet eladó: megéri belevágni?

Kár lenne tagadni: az elmúlt két év nem kedvezett a gazdaságnak. A vírus globális problémákat okozott, melyből lassan sikerül csak kilábalni.

Sokak szerint nem épp a legjobb időszak ez, hogy üzletet nyissunk. De érdemes-e a várni a talán nem is létező optimális időpontra?

Vírusos gazdasági tendenciák

Habár a koronavírus-járvány elsődlegesen egészségügyi veszélyhelyzetet teremtetett, a kapcsolódó intézkedések az élet számos területére kihatottak. Bár a vírus súlyossága országonként eltérő, mindenki keserű ízelítőt kaphatott a COVID átkos következményeiből. A szomorú egészségügyi statisztikák mellett a vírus hatással volt a társadalmi életre és persze a gazdaságra is. Sok cég volt kénytelen beszüntetni tevékenységét, vagy épp átstrukturálni addigi működését.

A leglátványosabb, hétköznapi emberek számára is érzékelhető módon talán a különböző üzletek, vendéglátóhelyek sínylették meg ezt az időszakot. A lezárások és szigorú intézkedések okán vásárlóerőt vesztettek és a termékellátás is akadozott. Egyre több helyre kerültek ki az üzlet eladó táblák, sokan voltak kénytelenek lehúzni a rolót. A helyzet mostanra stabilizálódni látszik, így érdemes lehet újabb távlatokban gondolkozni. Ennek egyik első lépése lehet egy üzlethelyiség vásárlása, mely hosszútávú befektetést jelent.

Az üzlethelyiségek lehetőségei

Egy válság után jellemzően fejlődés következik be, még ha adott esetben lassabb is. Üzleti szempontból pedig egy válság negatív hatásait is képesek lehetünk pozitív irányba fordítani. A már említett, vírus okozta problémákat kihasználva, az üzletek eladói adott esetben akár alacsonyabb összegekért is megválhatnak a helyiségektől. De még ha nem is találunk egy ilyen lehetőséget, egy üzlethelyiség megvásárlása nem csak abban az esetben lehet jó ötlet, ha mi nyitnánk boltot.

Az ingatlanok mindig jó befektetésnek bizonyulnak és nincs ez másként ez üzlethelyiségekkel sem. Ha mi nem gondolkodunk üzemeltetésben, még mindig ott lehetünk az üzlet eladói vagy épp kiadói oldalán, mely által növelhetjük is bevételeinket. Az ingatlan iránti érdeklődésre lényegében folyamatosan számíthatunk. De ha netán mi kezdenénk saját vállalkozásba, talán nem is kell jobb alkalom arra, hogy árgus szemekkel figyeljük az üzlet eladó feliratokat.

Létezik-e optimális időpont?

Mivel az ingatlanpiac egy kifejezetten dinamikus szektor, nem árt naprakésznek lenni az aktuális árakkal és tendenciákkal. Éppen emiatt a nagyfokú mozgás miatt, sokan halogatják az üzlethelyiségek bérlését vagy vásárlását. Úgy gondolják nem optimális az időpont ennyivel egy komolyabb válság után és inkább kivárásra játszanak. Nem biztos azonban, hogy létezik teljesen optimális időpont. Az, hogy az összes fontosabb tényező kedvezően alakuljon, lényegében lehetetlen, így nem árt némi kompromisszumra törekedni.

Egy komolyabb gazdasági megrázkódtatás után rizikósnak tűnhet üzletet vásárolni, de innen szinte biztosan felfelé vezet az út. Arról nem is beszélve, hogy egy ingatlan időponttól függetlenül is kiváló befektetés. Ne várjunk tehát csodákra és ne halasszuk az idők végezetéig az eladó üzletek felkutatását. Elég lehet egy jó ötlet és egy innovatív megvalósítás ahhoz, hogy hosszútávon is sikeres vállalkozást hozzunk létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat