Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2024. Január 18. 09:21, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Vádemelés a tapolcai ámokfutó ellen - Videó

Vádemelés a tapolcai ámokfutó ellen - Videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki személygépkocsival, majd egy tehergépkocsival ámokfutóként közlekedve többek életét veszélyeztette és több autót is megrongált Tapolcán és környékén

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2021 áprilisában a Káli-medencében személygépkocsival közlekedett, amikor egy őt előző autóra ráhúzva a kormányt, annak szándékosan nekiütközött úgy, hogy a leszorított gépkocsi az árokba hajtott, majd felborult. A férfi vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették.

A férfi ugyanezen a napon egy kisteherautóval újra útnak indult és Tapolcán – észlelve a forgalom miatt feltorlódott kocsisort, azt kikerülve – áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, majd a szembejövő, továbbhaladását akadályozó személygépkocsinak többször nekiütközött. Ezt követően egy gyalogátkelőhely előtt álló járműnek ment neki, ahonnan szintén megállás nélkül hajtott tovább, majd a záróvonalat átlépve kezdett előzésbe, miközben az előzött jármű oldalának ütközött. A vétlen autós megpróbálta megállítani az ámokfutót, de ez nem sikerült, a férfi újból ráhúzta a kormányt és nekihajtott.

A férfi röviddel ezután visszafordult, majd a forgalmi sávját elhagyva több közlekedési táblát is kidöntött, amelyek egyike egy szembejövő járműnek csapódott.

A férfi visszaért egyik balesetének helyszíneléséhez, ahol az álló kocsisort akarta kikerülni. A rendőrök meg akarták állítani, a férfi azonban kivonta magát az intézkedés alól, és sebességét növelve, autóját a rendőrök felé kormányozva , a szembejövő sávon keresztül felhajtott a bal oldali útpadkára azért, hogy a helyszínelő rendőröket elüsse. A balesetet a két hivatalos személy úgy tudta elkerülni, hogy elfutott a gépkocsi elől. Az ámokfutót végül pár méterrel arrébb egy szembejövő járművel történt frontális ütközés állította meg.

Személyi sérülés egyik balesetnél sem történt, a vétlen autókban több, mint tíz millió forintos kár keletkezett.


A regionális nyomozó ügyészség több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, közúti veszélyeztetés, rongálás és cserbenhagyás miatt emelt vádat – az elkövetést után közel egy évig kényszerintézkedés alatt álló – férfi ellen a Veszprémi Törvényszéken. Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre, végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra, továbbá rendelje el a tehergépkocsi elkobzását, és – a lopás miatt korábban kiszabott – próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztés végrehajtását.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.