Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2022. Január 11. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Változások a dombóvári szociális ellátórendszerben

Változások a dombóvári szociális ellátórendszerben

Az új év változásokat hozott a Dombóváron elérhető személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások terén.

A két évvel ezelőtt az idősek otthonával megkezdett együttműködést folytatva a dombóvári önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületre bízta az önkormányzat kötelező feladatát képező szociális étkeztetés ellátását 2022. január 1-jétől.
A jogosultsági feltételeknek megfelelő ellátottaknak immár a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Arany Sziget Idősek Otthonának kollégái viszik ki az ebédet, illetve az személyesen is elvihető az Arany János tér 2. alatt található intézményből.

Az első időszakban az érintettek részéről türelmet kér a szolgáltató és az Önkormányzat, mivel előfordulhat, hogy az új munkatársak a megszokottól később érkeznek.
Az ebéd és a kiszállítás díja nem változott. A szolgáltatással kapcsolatos igényt jelezni, valamint az ebédet lemondani a dombovar@maltai.hu elektronikus levélcímen, illetve a 06-70/943-3418-as telefonszámon lehet.

Az év elején egy új szociális intézmény kezdte meg működését városunkban. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fenntartásában álló Új Esély Központ Dombóvár az Ady utca 60. alatt (a REHA-CORPUS Kft. korábbi épületében) található, és pszichiátriai betegek, valamint szenvedélybetegek számára nyújt lehetőséget napközbeni tartózkodásra, foglalkozásokra és étkezés igénybevételére.

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 08:43, kedd | Helyi

A dombóvári kertbarátok mindent megtetettek a bőséges szőlőtermés érdekében

Az idén ötven éves Dombóvári Kertbarát Egyesület leglelkesebb tagjai a Vince-napi hagyományok szerint három szőlőt látogattak meg, hogy a „Vince vesszők” állapotából megjósolják az idei termést.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 23. 12:02, vasárnap | Helyi

Hulladékszállítási időpontok 2022-ben Dombóváron

A Dél-Kom Nonprofit Kft. 2022-ben az alábbi időpontokban gyűjti a szelektív hulladékot Dombóváron:

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.