Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2022. Január 11. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Változások a dombóvári szociális ellátórendszerben

Változások a dombóvári szociális ellátórendszerben

Az új év változásokat hozott a Dombóváron elérhető személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások terén.

A két évvel ezelőtt az idősek otthonával megkezdett együttműködést folytatva a dombóvári önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületre bízta az önkormányzat kötelező feladatát képező szociális étkeztetés ellátását 2022. január 1-jétől.
A jogosultsági feltételeknek megfelelő ellátottaknak immár a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Arany Sziget Idősek Otthonának kollégái viszik ki az ebédet, illetve az személyesen is elvihető az Arany János tér 2. alatt található intézményből.

Az első időszakban az érintettek részéről türelmet kér a szolgáltató és az Önkormányzat, mivel előfordulhat, hogy az új munkatársak a megszokottól később érkeznek.
Az ebéd és a kiszállítás díja nem változott. A szolgáltatással kapcsolatos igényt jelezni, valamint az ebédet lemondani a dombovar@maltai.hu elektronikus levélcímen, illetve a 06-70/943-3418-as telefonszámon lehet.

Az év elején egy új szociális intézmény kezdte meg működését városunkban. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fenntartásában álló Új Esély Központ Dombóvár az Ady utca 60. alatt (a REHA-CORPUS Kft. korábbi épületében) található, és pszichiátriai betegek, valamint szenvedélybetegek számára nyújt lehetőséget napközbeni tartózkodásra, foglalkozásokra és étkezés igénybevételére.

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.

2022. Augusztus 05. 09:00, péntek | Helyi

Októberben 15 munkanapra egy mobil emlőszűrő állomás települ Dombóvárra

A mammográfia 45-65 év között, kétévenként indokolt.

2022. Augusztus 04. 14:00, csütörtök | Helyi

Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület

A dombóvári képviselő-testület rendkívüli ülésen nyolc napirendi pontot tárgyalt 2022. július 29-én.

2022. Augusztus 04. 09:00, csütörtök | Helyi

Lebukott a dombóvári ékszertolvaj

A szekszárdi rendőrök rövid időn belül elfogták a dombóvári férfit, aki arany nyakláncot lopott egy szekszárdi ékszerboltból.