Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2014. Február 06. 16:32, csütörtök | Kék hírek
Forrás: omegahirek | Füssy Angéla

Veszprém | Gimnazista lányt mentettek – nyolc méter magasan lógott az ablakpárkányon

Veszprém | Gimnazista lányt mentettek – nyolc méter magasan lógott az ablakpárkányon

Nem sokon múlt, hogy tragikus balesetet szenvedjen egy tizenharmadik osztályos gimnazista Veszprémben. A 17 éves lány iskolájának második emeleti ablakának párkányáról lógott lefelé, nyolc méter magasan, mikor szerencséjére kiszúrta egy szolgálati autóval épp arra haladó rendőr. A gimnazistát, aki állítólag kiesett az ablakon, a rendőr, két közterület felügyelő, valamint az iskola takarítónője mentette meg.

Még mindig rejtély pontosan hogyan is esett ki a lány az ablakon. Annyi bizonyos, azért ment vissza délután öt óra után az iskolába, mert bent felejtette a mobilját. Biztonsági okokból az épület bejárati ajtaja folyamatosan zárva van, csak a portaszolgálat segítségével lehet bejutni. A tantermet pedig a takarítónő nyithatta ki, aki azután folytatta a munkáját. A gimnazista lány megmentőinek azt mondta csak ki akart nézni a nyitott ablakon, amikor az iskolatáskája lecsúszott a válláról, és kibillent az ablakon, ahogy utánakapott egyensúlyát veszítette és ő is kiesett. Csak a szerencsének köszönhető, hogy meg tudott kapaszkodni a párkányban. Ahogy az is, hogy Hámori György gyulafirátóti körzeti megbízott épp arra járt.

A főtörzsőrmester kérdésünkre elmondta, abból a távolságból, ráadásul szürkületben csak azt szúrta ki, hogy valami lóg az ablaknál. Azonnal félreállt, és az épülethez sietett – ahol aztán végig szóval tartotta a lányban a lelket, hogy kapaszkodjon erősen, meg fogják menteni. „Közben beálltam az ablak alá, hogyha mégis leesne, legalább el tudjam kapni. Jó tíz perce lóghatott, két kézzel kapaszkodva a párkányba, látszott, hogy már nem bírja sokáig tartani magát” – mesélte Hámori György. A főtörzsőrmester két közterület felügyelő segítségét kérte, hogy a főbejáraton próbáljanak bejutni az iskolába, és bárkit, aki bent van értesíteni és a segítségét kérni. Így hallotta meg a kiabálást az iskola termeit takarító takarítónő, aki végül behúzta a lányt az ablakból.

Szarka László, a Vetési Gimnázium igazgatója elmondta, nagy szerencse, hogy az iskolában diákok, pedagógusok és alkalmazottak odafigyelnek egymásra. „Könnyen lehetett volna tragédia a balesetből. Diákunk szerencséje az is, hogy segítői mindannyian jókor voltak jó helyen” – fogalmazott az igazgató.

Úgy tudjuk a megmentett gimnazista jó tanuló, orvosi egyetemre készül. Tanulmányai mellett sportol is. Az eset után is épp, hogy megnyugodott, azonnal edzésre indult.

Címkék: veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

2023. Március 22. 11:42, szerda | Kék hírek

Székdobálás, orron harapás - Videón az Esztergom-környéki kocsmai bunyó

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik közül az egyik orron harapta a másikat.

2023. Március 17. 11:40, péntek | Kék hírek

Veszprém belvárosában tapogatott egy nőt, a rendőrök elfogták

A sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2023. március 14-én 9 óra 20 perckor Veszprém belvárosában egy ismeretlen személy több alkalommal megfogta őt, miközben gyalogosan közlekedett.

2023. Március 17. 09:45, péntek | Kék hírek

Drónokkal csempészik át a cigarettát a magyar zöldhatáron

A NAV hőkamerákkal figyeli az eget, így könnyen kiszúrják, amint a drónokról ledobják a csomagokat.