Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Február 07. 08:27, kedd | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

2100 utcai lámpában LED izzó fog világítani Dombóváron

2100 utcai lámpában LED izzó fog világítani Dombóváron

Aláírták hétfőn azt a megállapodást, melynek köszönhetően Dombóvár közvilágítása korszerűsödhet.

Hamarosan 2100 lámpatestben már LED-es izzó fog világítani, amellyel évente akár 5 millió forintot is spórolhat a város.

Pár éve kísérleti jelleggel már szereltek fel a városban LED-es világítású lámpatesteket a városháza előtti sétányon. Most közbeszerzési eljáráson keresztül sikerült azt a kivitelezőt megtalálni, aki elvégzi a többi nagyobb munkát is.
Az önkormányzat a LED-es közvilágítással már évek óta foglalkozik, azonban nem szerették volna elkapkodni a döntést – mondta Szabó Loránd a szerződéskötést megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette, a város számára éves szinten várhatóan mintegy 5 millió forintos megtakarítást jelenthet a korszerűsítés. Emellett kisebb lesz a környezetszennyezés, hiszen a jelenlegi lámpatestek fényszennyezése igen nagy. Továbbá javulni fog a közvilágítás minősége is, így összességében Dombóvár csak nyerhet ezzel a beruházással – emelte ki a polgármester.
A beruházás kivitelezője az U Light Kft., amely előfinanszírozza kivitelezési költséget. A 14 évre kötött szerződésben az szerepel, hogy bérleti díjat fizet a város, ami éves szinten 19 millió forint. Ebben nem csak a lámpatestek, hanem az éves karbantartási munkák díjai is benne vannak.
Mintegy 2100 lámpatest újul meg, ami körülbelül 55 százalékos megtakarítást jelent az áramfelhasználás tekintetében. Ez mintegy 170 dombóvári családnak az éves áramfogyasztásával egyenlő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.